Ylläksen rinnevalikoima on tähän asti tuntunut ikuiselta ja muuttumattomalta - toisaalta enpä ole Rukalla tai Levilläkään paljoa uusiutumista tässä jonkusen vuoden aikana huomannut, Yllästä vain on nyt tullut lähiten seurattua. Ehkä se rinteiden lisääminen ja hissien rakentaminen on sen verran kallista kuitenkin, ettei niitä pelkästään Timon mieliksi tehdä.

Nyt kuitenkin on tapahtunut! Ylläsjärven puolella oli länsirajan hissiä siirretty muutama sata metriä kauemmas, reunaan lisätty uusi rinne ja sen yläpuolelle Täyspitkän rinnalle tehty kauempaa kiertävä loivempi Ylipitkä, joka myös on kolmekilometrinen. Ylhäällä rinteet olivat liian kovat kivaan laskemiseen, mutta noi alaosan uudet olivat juuri sopivia ja siellä viihdyttiinkin aamupäivä.

Tämä kohta kiersi viime kesänä vaeltaen vieraillun Pikkulaen ympäri, sinne huipun näköalapaikalle taitaa nyt päästä ankkurihissillä.

New route in Ylläsjärvi side

Sopivassa kohdassa käytiin lepuuttamassa Saagan pizza/pastabuffetissa - varauduin kovaan tungokseen, mutta siellä olikin mukavan rauhallista. Suuret massat taisivat säästää pari euroa ja mennä lasten toiveen mukaan Hesburgeriin; hyvä meille.

Oltiin valmiiksi parkkipaikan vieressä, joten siirryttiin autolla uutta maisematietä Äkäslompolon uudet rinteet ja tuolihissi testaamaan. Väkeä oli selvästi vähemmän kuin toisella puolella, joten rinteetkin olivat vielä ikävän jäiset, mutta päärinteessä riitti leveyttä pari sataa metriä ja tuolihissi liikkui mukavan tasaisesti. Aurinko ei enää niin koko aikaa paistanut, mutta kivaa oli.

New chair lifts in Äkäslompolo side

Ensi kaudeksi on tulossa vielä ainakin gondolihissi Ylläsjärven puolelle ala-asemalta suoraan huipulle, jolloin paikka on taas yhtä pykälää parempi.