Elokuvamaanantai jäi taas viime tinkaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan; eli olkaa hyvät: syömisaiheista elokuvaa.

Hyllystä löytyisi kyllä Paistetut vihreä tomaatit sekä Sweeney Todd, mutta ne jo käsiteltiin. Samoin mukava elokuva huippukokin elämästä on jo 3,5 vuotta sitten esitelty Spanglish (mukana resepti maailman parhaaseen voileipään!).

Hiukan rankempaa suuntaa edustamaan löytyi kuitenkin vielä yksi elokuva: Erämaa syö miestä ( = Ravenous).

Tätä elokuvaa ei kannata katsoa aterioinnin yhteydessä, koska ei ole ihan tavallista draamaa. Kansikuvastakin näkyy elokuvan keskeiset hahmot, joita näyttelevät Robert Carlyle ja Guy Pearce - jälkimmäisellä oli kuulemma vegetaarina vaikea kuvata joitain kohtauksia.

Mustan huumorin täytteinen tarina kertoo villin lännen ajoilta, jolloin erämaassa lumimyrskyn takia luolaan pitkäksi aikaa vangiksi jääneet joutuvat etsimään ruokaa epätavallisesta lähteestä. Ja varsinainen kertomus on sitten tuon tapauksen jälkiseuraamuksissa linnakkeessa.

Leffa ei välttämättä kaikille iske, mutta itse kuulin elokuvasta vastakkaista sukupuolta olevalta naishenkilöltä, joka kehui kovasti, joten jos näistä pitää tai muuten haluaa vaihtelua, niin suosittelen.

Tarkempi ja hiukan enemmän kertova arvostelu löytyy leffatykistä.