Firman lehtikierrossa tuleva Tietokone-lehti tulee viimeinkin kirjastonhoitajan avulla ensimmäisenä atk-ihmiselle ja selasin tuossa aamun alkajaisiksi uusinta numeroa. Blogit pyörivät mielessä taustalla ja Petteri Järvisen kolumni 'Blogimania' herätti heti huomioni. Omilla sivuillaan näkyy tällä hetkellä helmikuinen kolumni, joten joskus lokakuussa taitaa tämä olla netissäkin virallisesti luettavissa.

Täytyy myöntää, että asenteeni ei ollut lukemaan alkaessanikaan neutraali. Olen inhonnut Petterin vanhoillisia ja ylimielisiä mielipiteitä jo siitä asti kun oli vielä ihmetenavana Tupla tai kuitti -kisassa (taisin vilauksen nähdä siitä showsta, joten tuo on vain dramatiikkaa lisäävää kärjistystä...). Okei, oikeasti aloitin Petterin mielipiteiden inhoamisen siitä kolumnista, jossa ylisti maasta taivaaseen Edlin-editorin hyviä puolia. Aloitin itse PC-maailman harrastamisen ja koneiden käyttöliittymävirittelyn keväällä -87, joten tiesin kätevämpiäkin tapoja ja teennäiset perustelunsa eivät tosiaankaan iskeneet.

No, asiaan: Petteri pitää bloggausta narsismina ja kuvittelee sen olevan vain uusi ilmentymä kotisivujen tekemiselle. Vääääärin. Petteri pitää asiaa vain parin vuoden intoiluna, joka hiipuu pian pois. Ehkäääää. Noinhan se maailma menee, vaikka itse kyllä uskon, että blogit eivät ainakaan vielä tällä vuosikymmenellä kovinkaan paljoa hiivu (hassu sana...), uusia muoteja tulee, mutta itselöydettyjen blogien seuraaminen on niin helppoa ja mukavaa, että se refleksi säilyy kunhan vain nettikin säilyy.

Mistä vetoa, niin Petteri aloittaa tämän vuoden aikana oman IT-aiheita käsittelevän Blogin?!