Donnie Darko elokuvajuliste jossa kasvoista kerätty tyylitelty pupun pääTuli vietettyä eilinen yökylässä vanhempien luona, mutta lauantai Blogistanissa näytti muutenkin ainakin alkupäivästä hiljaiselta - taitaa aurinkoinen sää vaatia veronsa.

Perjantaina tuli katsottua Donnie Darko  joka olikin yllättävän hyvä. IMDb:n hyvä sijoitus vähän kohotti odotuksia liiaksi, mutta suositeltava se on kuitenkin.

Tyyliltään DD muistutti Perhosvaikutus-leffaa, joka iski kuitenkin vielä enemmän kuin tämä. Molemmissa tavallista amerikkalaista lähiöelämää, jossa tapahtuu kuitenkin kummallisia asioita ja kaiken keskipisteessä tavallinen nuori mies. Asiat selviävät vähitellen, mutta mieltä kutkuttavasti kaikkea ei kuitenkaan ole selitetty loppuun asti.

Kun olette katsoneet elokuvan ja jäätte pohtimaan tapahtumia, niin valmiiksi pureskeltua selitystä löytyy Tonyn sivustolta, jossa kertoo oman näkemyksensä siitä mitä oikein tapahtuikaan. Huom: spoilaa kaiken, joten ei kannata katsoa ennen elokuvaa (eli luonteenlujuutta te Darko-neitsyet, linkki vain talteen, muttei saa vielä kurkata!)

Ja jos olette katsoneet Twinpeaks-Lynchin leffan Mullholland drive ja ihmetelleet tapahtumia, niin Tonylla oli teoriansa siitäkin. (Tähän pätee sama, katso ensin, surffaa vasta sitten.)