Ja parit kuvat vielä pari päivää sitten raportoiduksi aloitetulta Linna-maanantailta. Ensin viimeinen kuva Dirletonin puutarhoista, jossa oli hauskan symmetristä viheralueen täyttöä.

Gardens of Dirleton castle

Tantallonista olikin jo aiemmin muutama kuva, mutta tässä yksi hiukan kauempaa ja kukat samaan hintaan.

Tantallon with flowers

Päivän lopuksi oli harkinnassa joko läheinen kirkko tai linna, joten tietysti ajoimme Edinburghin eteläpuolelle Crichtonin linnaan. Pientä tietä muutaman kilometrin jälkeen tulikin tyhjä parkkipaikka, eikä vieläkään ketään. Odotimme linnankin olevan tyhjänä, mutta olipa siellä sentään lisäksemme vanha mies, joka leimasi liput ja kertoi mielellään paikasta.

Crichton castle

Linnaa oli rakennettu kaikkiaan kolmessa vaiheessa ja yksi viimeisimpiä omistajia oli käynyt Italiassa, ihastunut sikäläiseen tyyliin ja rakennuttanut sisäpihan seinän näkemänsä mukaan.

Crichton inside

Tuon jälkeen kierrettiinkin läheisen kirkon ympäri, ajoimme takaisin Edinburghiin ja ostimme iltapalan Lidlistä. Tee, kolmioleivät, jugurtit ja muffinssit maistuivat hotellihuoneessa hyvältä - Tarjan matkalaukkukin oli sinne vihdoin kolmen päivän harhailun jälkeen ilmaantunut.