Garminin Legend GPS-laiteTarkistin ennen Ahvenanmaan käyntiä, että löytyisikö sieltä tälle vuodelle etsittäväksi geokätköä, mutta ei näkynyt yhtäkään. (Tosin nyt yhden kartan mukaan siellä pitäisi ollakin ainakin yksi 'aarre'?!) Viime kesänä löydettiin pari vaasalaista kätköä ja edellisenä keväänä tuli yritettyä tuloksetta kahta Åresta.

Jos nyt mietit, että mikä ihmeen geokätkö, niin asiasta on tehty geocaching.fi -sivusto, jolla kerrotaan asiasta monipuolisesti. Samoin Pekan geokätköilysivu valaisee kirkkaasti. Lyhyesti sanottuna kyseessä on aikuisten gps-avusteista aarteenetsintää. Maailman 'virallinen' sivusto geocaching.com sisältää oman keskustelufoorumin pohjoismaalaisillekin ja luettelot kätköistä löytäjätilastoineen ja kommentteineen.

Elokuussa 2004 tuli kokeiltua gps-suunnistustakin, mutta hiukan noloa oli vain kävellä metsässä laitteen nuolen suuntaan, kun muut posotti hiki hatussa ohi ja käyttivät päätään sen rastin löytämiseen. Taisin olla ainoa, jolla oli suunnistuksen jälkeen mustikoista värjäytyneet sormet ;-D - en vain malttanut jättää napostelematta mustina notkuvista pensaista; mihinkäs täältä kiire on?

(Kuvaa klikkaamalla saa esiin tarkemmat tiedot tuosta Garminin Legendistä, jollainen mullakin on.)