Elokuvamaanantain uusi aihe olikin kekseliäs - valita elokuva, jossa keskeisessä roolissa on joku elementeistä tuli, ilma, vesi tai maa. Heti mieleeni tuli Vesi ja Steve Zissoun vedenalainen maailma.

Ohjaajalla Wes Andersonilla on oma persoonallinen tyylinsä, joka jo edeltävissä elokuvissa Rushmore ja The Royal Tenenbaums näkyi selvästi ja jos piti niistä, niin tämäkin iskee.

Steve Zissou on hiukan hämärästi Jacques Cousteauta muistuttava punapipoinen sukelluslaivan kapteeni, joka tekee sattumalta televisiosarjoja. Kun suosio ja rahat uhkaavat loppua, niin pelastavaksi suunnitelmaksi keksitään legendaarisen hain jahti.

Elokuva onkin omistettu Cousteaulle ja kun hänen aluksensa nimi oli Calypso, niin tässä seilataan Belafontella, jonka esikuva tuli kuuluisaksi calypso-lauluillaan.

Näyttelijöissä riittää tunnettuja nimiä vaikka pariinkin leffaan jakaa: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe ja Jeff Goldblum.

Andersonin elokuvissa ja samoin tässäkin viehättää se hiukan kaurismäkeläinen tyyneys ottaa vastaan niitä outoja ja hiukan mustaa huumoria osoittavia tapahtumia, joita päähenkilöille tapahtuu. Vettä ja vinoa hymyä riittää tässä leffassa, joten suosittelen!