Salanimen kautta huomasin hauskan jospan kuvameemin:

Eli ota kuva viidestä kotonasi olevasta asiasta/esineestä :

1) Hienoin kirpparilöytö
2) Hyväntuulisin taulu/esine
3) Tarpeettomin käyttöesine (siis ei-koriste)
4) Poliittisesti epäkorrektein esine
5) Liikuttavin tai tunnearvoltaan suurin esine

Original EDIT: superlatiiveja ei tarvinne ottaa kirjaimellisesti, esimerkki tämäntyyppisestä esineestä riittää!

Meillä on yritetty sisustuksen tyylinä pitää mahd minimalistista eli rojut pois, joten piti kierrellä hieman että nämä löysin.

1) Hienoin kirpparilöytö

73599.jpg

Kävin ruohon vihreyttä vilkaisemassa pariksi vuodeksi toisessa firmassa, jossa järjestivät oman porukan kirpputorin. Tyhjään neukkariin toi kukin kotoaan turhaa kamaa, en muista oliko noissa hintalappu vaiko menikö rahat tulevan pikkujoulun varainkeräykseen omantunnon mukaan. Siistin roskiksen kuitenkin sain.

2) Hyväntuulisin taulu/esine

73600.jpg

Olin pari kuukautta lukion jälkeen töissä Kurikan kaupunginkirjastossa ja läksiäisiksi sain oheiset keramiikkalinnut. Tuo ylöspäin katsova viaton ilme iskee edelleenkin ja ovat nytkin vielä 22 vuoden jälkeen olkkarin hyllyllä.

3) Tarpeettomin käyttöesine (siis ei-koriste)

73601.jpg

Osa firman jonkun vuotista joululahjaa, toisessa noista on haarukkamainen kalanpidike ja toisessa kalaveitsi. Kertaakaan ei ole käytetty, mutta 10+ vuotta ovat varmaan eri keittiöiden laatikoissa kulkeneet. (Tarja kyllä syö kalaa, mutta näin alusta niitä ei koskaan tarvitse aloittaa).

4) Poliittisesti epäkorrektein esine

73602.jpg

Piratismihan on pahasta? No, hyllystä ostoDVDiden joukosta löytyy pari kaverin Kiinasta tuomaa leffaa, jotka ovat siis epäkorrekteja... Extroja eikä tekstityksiä ei tietenkään ole, mutta tulipa katsottua euron levy (jonka sain lahjaksi).

Takakannen tekstit ovatkin luku sinällään, kuvaa klikkaamalla tulee isompi kuva (mukana Timon sormi!) josta voi ihmetellä onko niissä mitään järkeä (vastaus: ei).

5) Liikuttavin tai tunnearvoltaan suurin esine

73604.jpg

'Liikuttavin' voisi ainakin jotenkin :-) liittyä tähän varastoparven asukkiin, joka ei vielä täällä uudessa kämpässä ole päässyt seinälle asti. Tuon taulun oli isoäitini ostanut joskus 20-luvulla huutokaupasta vitosella ja sitten voittoatavoittelemattomasti myi sen mulle 80-luvulla vitosella.

Molemmat vaimot on taulua halunneet kehystettäväksi, mutta mielestäni sivulla näkyvät kankaankiinnitysnaulat yms tekevät sen aidomman tuntuiseksi. Maalari on joku Rydström tms. kait Kristiinankaupungista vajaan sadan vuoden takaa ja anatomian tajunsa on hiukan 'soveltava'. Julian selkä ainakin tuntuu notkealta.

Jos joku tunnistaa taulun miljoonien arvoiseksi, niin prosentin voisin maksaa vihjepalkkiota!