Pääsin Englantiin viikoksi kurssille - hyvä kuvaamiselle ja juoksemiselle, mutta piti odottaa uuden eBay-ostoksen käsiinsä saamista lähes 5pv enemmän. Äkkiähän se aika toki kului ja tänään on nyt otettu muutama kuva putkella.

Kyseessä on siis Minolta AF 500mm F8.0 josta oli jonkun vuoden myös uudempi versio Sonyn nimellä. Jälkimmäinenkin on kyllä jo lakkautettu tuote. Nämä olivat siis ainoa 500mm peiliputket, joissa oli automaattitarkennus. Arvioitakin luin ja niitten mukaan n satasella saatavat käsitarkenteiset halpisputket ovat tähän verrattuna kuvanlaadullisestikin huonoja, joten sain pidättäydyttyä halpaan menemistä.

New Minolta AF 500mm with my old Sony

Koska tuo Sony-nimellinen oli uutena yli tonnin, niin seurasin vuoden joka päiväistä eBay-hakua, josko joku myisi tälläistä. Reilu kuukausi sitten viimein ilmaantui yksi, mutta sen huudon hävisin - yllättäen jo parin viikon päästä tuli uusi ja nyt onnistuin! Myyjä suostui lähettämään suoraankin Eurooppaan, vaikka olin kyllä jo sopinut tutulta välityspalvelunkin.

Kuusta sai nyt enemmän irti:

Moon through the new lens

Zoomausmallina otin sarjan samaan kohtaan tarkennettuna. Eli ensin uudella linssillä otettu kuva (leikkaamaton, joten tuota saisi vielä paljon lähemmäksi croppaamalla).

New lens view (500mm)

Sitten samaan kohteeseen keskitettynä Sonyn superzoomin 250mm:llä leikkaamaton kuva.

Zoomed view (250mm)

Ja viimeisenä edelleen samaan seinään nojaten Sonyn 18mm polttovälillä otettu kuva, jossa näkyy koko alue leikkaamattomana. Kaikissa kuvissa on osana tuo info-taulu, jota voi käyttää kuvakohteeseen orientoitumiseen.

The whole view (18mm)

Nyt pitää sitten aina välillä lähteä lintuja yms arkoja kohteita jahtaamaan. Ja jos AstroSolar-kalvoa riittää, niin tuolla saa vielä vähän isomman kuvan auringonpilkuista.