Fantasiasankarit seisovat miekkoineen kielekkeen reunallaHain tuossa kirjastosta osan 19 seuraamastani fantasiasarjasta Ajan pyörä (sama lyhennettynä suomeksi). Kertomusta jaksaa kyllä lukea, vaikka vähitellen herää epäily, että jääköhän tuo multa kesken kun keskimääräistä elinikää ei ole jäljellä enää kuin n 35 vuotta... Toisaalta kirjailija Robert Jordan (ja suomeksi) on mua vanhempi, joten luultavasti hän vaihtaa hiippakuntaa ennen mua. Luin tuolta muuten äkkiseltään, että mies on palvellut Vietnamissa '2 hours', mutta se olikin '2 tours'. :-)

Tosin nyt kun tässä samalla (hyödyllistä tämä bloggaaminen!) katsoin tuota wikisivua, niin sen mukaan sarja olisi suunniteltu 'vain' 12 osaiseksi. Suomessa kukin kirja on julkaistu kahdessa tai kolmessa pätkässä, joten näillä näkymillä viimeinen osa Suomessa on numerolla 27-29! Mitenkähän sitten osaa enää olla?

Sarja kertoo luonnollisesti taistelusta pimeyden valtiasta vastaan, kyseinen hemmo on vielä osaksi lukittuna edellisen häviönsä jälkeen, mutta lukot ovat löystymässä ja ajan pyörä kun kiertää paikallaan, niin uusi mittelö on taas tulossa. Useimmat keskushahmot ovat samasta pikkukylästä olevia nuoria miehiä ja naisia, joilla kaikilla sattumalta on poikkeuksellisia kykyjä ja kaikkia elämä opettaa vähitellen sankariksi. Pahiksiakin on muutamaan eri ryhmittymään kilpailemaan keskenään ja ovat oikeastikin pahoja.

Avuksi lukuisten henkilöhahmojen muistamiseen löytyi netistä kattava ensyklopedia ja onpa noita fanisivuja monta monta (esim Wotmania).