OP:n asiakaslehdessä oli maininta & tarjousta Feelmax-kengistä, joista olin tainnut jo aikaisemminkin jossain kuulla, mutta nyt vasta tuli kurkattua mistä on kyse. Kotisivulla kerrotaan seuraavaa (hiukan lyhenneltynä):

Jalkaterän muotoutuminen ja sen seurauksena meille ominaisen kävelytyylin kehittyminen kestivät noin neljä miljoonaa vuotta. Viime vuosituhansina olemme rajoittaneet jalkaterän toimintaa ja muuttaneet luonnollista anatomista kävelytyyliä käyttämällä jalkineita.

Feelmax on mahdollistanut paluun luonnolliseen kehittämällä ainutlaatuisen avojaloin liikkumista simuloivan Feelmax-jalkineen.

Feelmax-jalkineiden tarkoituksena on edistää turvallisesti avojaloin liikkumisen myönteisiä vaikutuksia jalkaterän ja sitä kautta koko kehon toiminnalle ja hallinnalle.

Hinta näytti olevan n 70 euron tietämillä, joten esim eccoihin verrattuna eivät mitenkään erityisen kalliit ole. Olen vain kuullut niin paljon kenkien vaimennuksen tärkeydestä, että kuulostaa oudolta yhtäkkiä suositellunkin 'vaimentamatonta' menoa. Paljasjalkamainen meno vahvistaa kuulemma jalkaterän tukirakenteita ja kantakoron puuttuminen vaikuttaa kehon asentoon (kuulostaa Alexander-tekniikalta).

Vaasasta löytyy myyntiedustaja, joten pitänee käydä ainakin koekävelemässä. Pohdituttaa vain, että kannattaisiko ensi kesäksi (ja ehkä töihinkin jo nyt talvella) tuollaisia harkita? Onko kenelläkään kokemuksia asiasta?