Susupetalilta huomasin Elegian kotimaa-top5 meemin. Meillä on nyt suunnitelmissa pitkästä aikaa katsella suomalaisia maisemia kesällä, joten ehkä se Morganismikin mahtuu ohjelmaan.

Tässä kuitenkin täältä Vaasan/Etelä-Pohjanmaan suunnalta mieleen tulleita vinkkejä sekavaisessa järjestyksessä:

 1. Raippaluodon maailmanperintökohde, josta löytyy hieno vaellusreitti kahdella venepätkällä. Itse kävelimme sen näin - lisäksi alueelta löytyy esim Sommarö:n vanha sotilastukikohta, josta voi tilavan mökinkin vuokrata edullisesti.
   
 2. Vaasan vierestä löytyy muinainen meteoriittikraateri Söderfjärden, jonka keskellä paikallisen tähtiharrastusyhdistyksen Meteoriihi. Näin oma käyntini auringonpimennyksen aikana.
   
 3. Kurikan tarjonta on suht perinteistä, mutta kannattaa piipahtaa periaatteestakin! Mtv3:n matkailusivulla oli kerätty hyvä yhteenveto tarjonnasta. Kaupungin sivuilla on virallinen lista vierailijalle.
   
 4. PowerPark-huvipuisto tarjoaa hyvin aikuisempaan makuun olevia kieputtimia. Varsinkin puuvuoristorata on mahtava! Kartingista pitäville vierestä löytyy sisähallirata ja Mika Salon suunnittelema ulkorata, jossa on isompia kilpailujakin pidetty.
   
 5. Viimeisenä vinkkinä pienempi, mutta vähemmän tunnettu yllätyskohde. Vanhan Vaasan kirkon vierestä löytyy 'salainen puisto', joka on piilotettu niin hyvin, että ensimmäisellä käyntikerrallamme emme sitä edes löytäneet.

  Pensasaidan pienen reiän takaa kuitenkin löytyi romanttinen pikkupuisto penkkeineen, lammikoineen ja kukkakukkuloineen. Viime käynnistä on suht pitkä aika, mutta ainakin vuoden 2006 ilmakuvassa näytti entisen kaltaiselta.

  Alla pari kuvaa puistosta ensimmäisestä digikamerakesästäni 2002:

Hidden park 1 

Hidden park 2


Tietysti olisi voinut mainita myös Vaasa/EP-alueen golf-kenttiä, mutta harrastajat pitävät ne listalla muutenkin.