Aioin tämä kuvan ensin kategorisoida hauskaako-ryhmään, kun teos on tosiaan oivaltava ja hyvin toteutettu. Mutta tuon selvästä tupakoimiseen viittauksesta tulikin mieleen 'syvällisemmät' asiat.

188621.jpg

Mielestäni tupakoinnissa ei ole mitään järkeä, se ei näytä tyylikkäältä ja en ymmärrä miksei jokainen tee kaikkeaan katkaistakseen riippuvuutta. Toisaalta omissa tekemisissäni on varmasti samanlaisia jonkun toisen mielestä vääriä tapoja ja tiedän, etten niistä saarnaamisesta pitäisi tippaakaan, vaan pysyisin kannassani entistä tiukemmin.

Siispä en yritä kertoa ihmisille miten heidän pitäisi mielestäni ajatella tupakoinnista, homeopatiasta, politiikasta, uskonnosta, energialääketieteestä, maataloustuesta jnejne. Itselläni on niistä kyllä oma mielipiteeni ja kaikki käännytysyritykseni vain vahvistaisivat muilla ihmisillä juuri niitä mielipiteitä, joita yrittäisin kääntää.

Eipä itselläni eikä muillakaan taida olla muuta vaihtoehtoa, kuin katsoa joskus niitä omia tapoja ja mielipiteitä hiukan skeptisesti ja pohtia, että pitäisikö tarkentaa/virittää niitä. Mutta jos omaa mielipidettään jo pitää oikeana, niin ei sitä edes tarvitse yrittää muuttaa - eikä oikeastaan voikaan muuttaa.