Lirael-kirjan kansikuvaMaanantainen työreissu ja yhden illan unettomuus auttoivat saamaan nopeasti loppuun seuraavan kirjani - Garth Nix: Lirael (meinasin vahingossa kirjoittaa tuohon nimeksi 'Liraus'... trolleyes.gif ), joka on itsenäinen jatko sarjan aloittaneelle Sabriel-kirjalle.

Kirjan tapahtumat ovat vajaat 20 vuotta ensimmäisen osan jälkeen ja päähenkilöinä on uudet ihmiset, vaikkakin vanhoja tuttujakin on taustalla häärimässä. Sama tuhlaamaton tyyli jatkuu tässäkin kirjassa ja paljon uutta kiinnostavaa kerrotaan tuon maailman taikuudesta ja menneisyydestä. Päähenkilöt ovat inhimillisiä, mutta myös sopivan järkeviä - tosin tällä kertaa sitä nuoruuden typeryyttä käytetään välillä keinona saada toiminta käyntiin.

Kirjan ainoa huono puoli oli, että se jäi kesken, kun edellisessä osassa oli luxusta tarina, jonka jatkoa ei tarvinnut jäädä odottamaan. Toisaalta nyt on vastustaja paljon vaarallisempi, joten kertominenkin vaatii enemmän sivuja. Onneksi seuraava osa on tulossa nyt keväällä; voisikin pitkästä aikaa harrastaa varaamista.