igsLähetin Abanan asuntomessukuvien kommenteissa heittämän kysymyksen Kysy mitä vain-sivulle (joka on siis Helsingin kaupungin kirjaston vastauspalvelu). Ja se tosiaan toimii, suht nopeasti tuli ao sähköposti.

---

Hei

Tämä on vastaus iGS-palveluun jättämääsi kysymykseen.

Kysymys:

Sai blogiini kommenttina tälläisen:
"Olen kuullut sellaisenkin väitteen, että esim. Helsingissä joudutaan laskemaan hirveitä määriä juomavettä viemäriin ihan vain siksi, että putkien kunnossapysymisen kannalta asukkaat käyttävät liian vähän vettä. En tiedä onko totta vai kaupunkilegendaa."

Tietäisittekö miten tuo oikeasti on?

Vastaus:

Helsingin vedestä kerrottiin, ettei veden juoksutusta tehdä putkistojen kunnossapysymisen takia vaan veden laadun turvaamiseksi. Vedenkulutus voi olla putkistojen reuna-alueilla ja omakotivaltaisilla alueilla niin vähäistä, että juoksutuksia tarvitaan etenkin kesäaikana.

Helsingin veden Vedestä kysyttyä-sivulla kerrotaan vielä, että veden laatu voi heikentyä, jos se on esimerkiksi seissyt yön talon putkistossa ja jos vedenkulutus on muutenkin vähäistä. Tällöin veden juoksutus auttaa. Vettä ei yleensäkään Helsingissä tarvitse säästää.  

http://www.helsinginvesi.fi/index.asp

Terveisin
iGS-toimitus / Helsingin kaupunginkirjasto

Mitä pidit vastauksesta? Jos haluat antaa palautetta:
http://www.lib.hel.fi/fi-FI/Palaute/ (valitse aiheeksi iGS)

Jos haluat lähettää uuden kysymyksen: http://igs.kirjastot.fi

----

'Vettä ei tarvitse säästää' kuulostaa jotenkin ronskilta, mutta tarkoittanee, että ei tarvitse ainakaan yrittää pihtailla kovin. Toki osa säästötarpeesta riippuu myös siitä, onko kiinteä vesimaksu vai ei.