Pikku OweOwe tuli keittiöön missä hänen äitinsä valmisteli päivällistä. Owe täyttäisi pian vuosia, joten hän ajatteli, että on hyvä hetki puhua mitä hän toivoisi syntymäpäivälahjaksi.

-Äiti, haluan uuden polkupyörän syntymäpäivälahjaksi.

Owe oli tunnetusti riitapukari. Hän oli joutunut ongelmiin sekä kotona, että koulussa, joten hänen äitinsä kysyi onko Owe itse sitä mieltä, että on ansainnut pyörän lahjaksi. Tietenkin Owe vastasi myöntävästi.

Owen äiti tiesi, että pojan olisi hyvä pohtia käyttäytymistään viimeiseen vuoden ajalta, ja koska äiti oli uskonnollinen hän pyysi, että Owe kirjoittaisi Jumalalle kirjeen miksi hän ansaitsisi pyörän lahjaksi. Owe meni huoneeseen ja aloitti kirjeen.

1. kirje:
Rakas Jumala

Olen ollut erittäin kiltti viimeisen vuoden, haluan pyörän lahjaksi.
Haluan punaisen.

Ystäväsi Owe

Owe tietysti tiesi, että tämä ei ollut ihan totta. Hänhän ei ole ollut kiltti poika viimeisen vuoden, niinpä hän repii kirjeen ja aloitti uuden.

2. kirje:
Rakas Jumala

Tässä ystäväsi Owe. Olen ollut aika kiltti viimeisen vuoden ja haluan
punaisen pyörän lahjaksi.

Kiitos paljon Owe

Owe tiesi, ettei tämäkään ollut ihan totta. Hän repii jälleen kirjeen ja aloitti uuden.

3. kirje:
Rakas Jumala

Olen hoitanut itseäni viimeisen vuoden ja haluan todella sen punaisen
pyörän lahjaksi

Owe

Owe tiesi, ettei voinut lähettää sitäkään kirjettä Jumalalle, joten hän repii senkin. Owe oli todella kiihtynyt. Hän meni alas keittiön äidin luokse ja sanoi, että haluaisi käydä kirkossa.
- Mene vain, mutta huolehdi, että olet kotona kun päivällinen on valmis.

Owe meni kirkkoon ja käveli alttarille. Hän varmisti, ettei siellä ole muita, otti Neitsyt Marian patsaan ja laittoi sen takkinsa sisälle. Seuraavaksi hän juoksi ulos kirkosta, katua alas, sisälle taloon ja omaan huoneeseensa.

Hän sulki huoneen oven, istahti alas, otti paperin ja kynän ja kirjoitti uuden kirjeen.

4. kirje:
Minulla on äitisi, jos haluat nähdä hänet, lähetä pyörä, tiedät kyllä kuka!