Finding Neverland -dvdkansiAnttilan kaks 20:llä tarjousta hyödynnettiin meidän perheeseen kuuden leffan verran. Niistä yksi oli Finding Neverland, joka on todellisuuspohjainen (jeps, usein tylsän synonyymi) tarina J. M. Barriesta - Peter Pan -näytelmän kirjoittajasta.

Ei tuo kuitenkaan turhaan ole IMDb:n top250-listan sijalla 149, jutusta tuli mieleen Tim Burtonin mainio Big Fish -elokuva, jossa myös oli sekoitettu fantasiaa 'tosielämän' mausteeksi. Peter Pan on kaikille tuttu ja sen eri elementtien kerääntymistä valmiiksi tarinaksi oli hauska seurata. Tarina oli muutenkin koskettava ja hauska. Suosittelen!

Trivia-listalta (spoileri siellä lopussa, joten rullatkaa varovasti) löytyy kiinnostavaa pikkutietoa elokuvan taustoista, esim että leffasta oli jätetty pois viides Davies-lapsista, poika jonka tosielämän tytär oli elokuvassa puheroolissa kohtauksessa, jossa näytelmän ensi-illan jälkeen oli juhlallisuuksia. Samoin vaikuttava oli tieto, että Barrie oli antanut näytelmän oikeudet Lontoolaiselle sairaalalle, jolle lahja oli osoittautunut aikamoiseksi kultakaivokseksi!