Australian kuvien käsittelyssä ennen reissua ostettu Lightroom on tullut tutuksi ja on se tosiaan kätevämpi kuin vanha Adoben Bridge. Mutta vielä on paljon opeteltavaa tuosta softasta.

Pikaisesti siis reissusta jotain tännekin.

Alla kartta näyttää ajamamme reitin (zoomattava) - matkaa tuli mittariin lisää kaikkiaan 3258 km, eli maahan on tosiaan USAn kokoinen, mutta väestön vähyyden takia tieverkko ei ole yhtä nopea ajettava (ja taisivat näin ennen kesää tehdä vielä viimeisiä tietöitä, kun niitä tuntui olevan koko ajan).

Driving route

Olimme ensimmäisen viikon Cairnssissa tuolla koilisnurkassa, ja ohjelmana oli maanantaina sademetsäretki, tiistaina ajelua pohjoiseen katsomaan rantatilannetta pimennykseen, keskiviikkona aamusta pimennyksen yritys ja sen jälkeen kiertoajelu ylängölle (jonne näin jälkiviisaana olisi kannattanut lähteä ajamaan jo klo 04 yöllä - pilvettömyys olisi ollut hieno lisä retkeen). Torstaina käytiin riutalla olevalla lautalla ja perjantaina toinen sukellusretki laivalla.

Lauantaina lähdettiin ajamaan viikoksi kohti etelää - aina päivälle 2-400 km ajoa ja sitä ennen tai jälkeen uuteen paikkakuntaan tutustumista.

Seuraavana lauantaina saavuttiin Katoombaan, josta ainoa löytynyt majoitus olikin hiukan luksusta (= iso talo meille kahdelle), mutta ei auttanut. Paikkakunta on Blue mountain alueen keskellä, eli siniset vuoret tuli ihasteltua. Maanantaina ajettiin vielä Sydneyn kansainväliselle lentokentälle jättämään auto ja mentiin junalla keskustaan. Siellä Airbnb:n kautta varattu vessallinen makkari mukavan pariskunnan kämpästä 25. kerroksesta ihan keskeltä kaupunkia. Sydneyssä aika meni vain kävellen ympäri keskustaa ja torstaina käytiin lautalla Manlyn rantaan ja paikkoihin tutustumassa.

Tähän asti julkaisemani kuvat alla (flashin vaativana) kuvaesityksenä:



Ellei toimi tai muuten Flash epäilyttää, niin samat kuvat löytyvät Flickrin Australia-setistäni erikseenkin katsottavaksi.

Paljon olisi juttuja ja vinkkejä mielessä, mutta nyt nukkumaan! Jos kommentteihin ilmaantuu kysymyksiä, niin niihin vastauksena voisi ilmaantua uusi merkintä. ^_^