Luin läpi Tinkan meemin ja ehdin jo ajatella, että onpas hankalia kysymyksiä, kun näin oman nimeni haastetuissa... No, ei auta, koitetaan naputella.

1. Missä olit yläluokilla tet:ssä eli tutustumassa työelämään (jos et ole ollut, minne haluaisit/olisit halunnut mennä)?
Ei ollut silloin vielä tetistä kuultukaan, mutta luultavasti kirjasto tuolloin olisi vetänyt puoleensa. (Niinkuin sitten lukion jälkeen vuodeksi vetikin)

2. Mitä olet viskannut ikkunasta ulos viimeksi?
Lienee purkka auton ikkunasta... (Hyi!)

3. Jos kaverisi pudottaa yhteisellä kävelyretkellänne (roska)paperin maahan, mitä teet?
a) nostan paperin maasta ja vien roskiin/pistän taskuun
b) huomautan kaverille roskaamisesta ja oletan hänen nostavan roskan itse
c) näen kyllä roskan, mutta en sano asiasta mitään
d) en kiinnitä asiaan minkäänlaista huomiota
Kaverin huomioiden kyseessä on luultavasti vahinko, joten a.

4. Oletko koskaan pyytänyt oven taaksesi ilmestyneitä uskonnonjulistajia peremmälle keskustelemaan asiasta?
En, mutta kerran mukana oli serkkuni, jonka kanssa jonkin aikaa juteltiin. Ei kyllä näkynyt häntä enää toiste sillä asialla. :-)

5. Puhelin soi, vastaat ja siellä on lehdenmyyjä. Et halua tilata mitään. Mitä teet?
Olen yleensä kiltti myyjille, mainitsen että nimi pitäisi kyllä olla sulkulistalla ja että en nyt tilaa mitään.

6. Oletko koskaan katsonut tarkoituksella muualle kun näet kadulla tutun vastaantulijan? Miksi?
En tiedä uskotaanko tätä, mutta muistelisin, etten ole noin tehnyt. Joskus kieltämättä jossain kaupassa kauempaa vähemmän kiinnostavan tutun huomattuani, en ole mennyt huomaamisetäisyydelle, mutta sitähän ei kysytty.

7. Mikä oli suosikkilelusi lapsena?
Vähistä leluista ei ole kummemmin jäänyt mitään mieleen, eniten iloa sain Kettukalliosta talon vieressä, mutta leluista ehkä eniten käytetyt on legot.

8. Jos sattuisit ensimmäisenä onnettomuuspaikalle, osaisitko toimia eli oletko ensiaputaitoinen?
EA1:n olen käynyt vuosien mittaan kolmisen kertaa ja pari kertaa kertauspäivälläkin, mutta nolottavan vähän tuntuu tuosta jääneen päähän. Tärkeintä on osata soittaa 112:een ja kuunnella rauhassa mitä neuvovat.

9. Milloin olet viimeksi pelännyt? Mitä ja miksi?
Taisi olla kesällä 2004 kun talusluun kipsistä parantumisen viimeisessä tarkistuksessa lääkäri alkoikin vasta kertomaan mahdollisuudesta, että sinne tulisi kuolio tms koska siellä kantapään alueella jalan keskellä on niin huonosti verisuonia. Taisi se onneksi mennä sitten hyvin kuitenkin.

10. Antaisitko lapsellesi patronyymin (esim. Mikonpoika) tai matronyynin (esim. Hannantytär) nimeksi?
En, kuulostaisi kielikorvaani 'väärältä'.

11. Nimeä yksi (ja vain yksi) artisti/yhtye, jonka keikalle haluaisit päästä riippumatta siitä onko se fyysisesti tai ajallisesti mahdollista.
Beatles.

12. Piirre, joka muissa ihmisissä alkaisi ärsyttää sinua, mikäli olisit BB-talon tapaan pakotettu asumaan useamman ihmisen kanssa samassa talossa ilman mahdollisuutta poistua ulkomaailmaan.
Itsekeskeisyys & jankuttaminen.

13. Jos perustaisit lehden, minkälaisen lehden ja kenelle se olisi suunnattu?
Luultavasti tälläisen blogini tyylisen silppusalaatti-lehden, jossa olisi peleistä, elokuvista, kosmologiasta, origamista, valokuvauksesta, golffaamisesta, internetistä, kirjoista, uppopallosta, huuhaan vastustamisesta ja niin pois päin. Suunnattu ihmisille, jotka ovat jostain aihealueen asioista kiinnostuneita.

14. Onko sinulla omaa suosikkimukia, josta tykkäät juoda kahvisi/ teesi/mehusi/vetesi? Jos on, niin minkälainen?
Ei ole.

15. Jos hankkisit seinäkalenterin tulevalle vuodelle, minkälaisia kuvia siinä olisi?
Itse ostaisin luultavasti Gary Larsonin kalenterin, ihan ok-vaihtoehto on myös luultavasti tänäkin vuonna kotoväen lahjoittama Ajantappaja (Radio-ohjelman Pohjanmaa vuonna nolla miesten tekemä).

16. Jos tähänastisesta elämästäsi tehtäisiin näytelmä/elokuva, olisiko se tyyliltään
a) komedia
b) tragedia
c) draama
d) scifi
e) kauhu
f) jotain muuta, mikä?
f: Neuvostoliittolainen opetuselokuva

17. 'Omena päivässä pitää lääkärin loitolla'. Jos mikä tahansa syötävä pystyisi samaan ja sen syöminen olisi välttämätöntä, minkä haluaisit sen olevan ts. mitä pystyisit syömään jokaisena elämäsi päivänä?
Nyt jo harrastan tuollaista palalla 86%-tummaa suklaata ja rypsiöljyllä, eikä tee tiukkaakaan.

18. Aloitatko koskaan selvin päin spontaanisti keskustelua tuntemattoman ihmisen kanssa esimerkiksi bussissa tai kaupassa?
Joskus.

19. Postiluukustasi tulee naapurille tarkoitettu kirje/paketti. Mietitkö edes pienen hetken avaavasi postin ja pitäväsi sisällön itselläsi?
Joskus. (Hyi minä!)

20. Loton täysosuma pamahtaa kohdallesi, kenelle kerrot asiasta ensimmäisenä?
Vaimolle tietysti!

21. Oletko koskaan luntannut kokeessa? Missä ja miksi?
En.

22. Mitä toivoisit ihmiselle tapahtuvan kuoleman hetkellä ja sen jälkeen?
Paasilinnan Herranen aika -kirjan tyyli olisi kiinnostava, eli jäädään seuraamaan maailman menoa näkymättömänä henkiolentona, joka pystyy esim käymään kuussakin tms.

23. Mitkä seuraavista luokittelisit urheiluksi:
[x]formula 1
[ ]shakki
[ ]metsästys
[x]golf
[x]tikanheitto
[x]kouluratsastus
[x]trampoliinihypyt
[ ]biljardi
[ ]agility
[x]cheerleading
[x]laskuvarjohyppy
[x]parkour

24. Jos julistettaisiin valtakunnallinen yhden värin päivä, jolloin kaikkien kansalaisten tulisi yhtenä päivänä vuodessa pukeutua aina tiettyyn väriin, mikä väri se olisi ja minä päivänä tämä tapahtuisi?
Oranssi ja tammikuussa synttäripäivänäni. Raikas pirtsakka väri ja tammikuu kun on melko synkkää vielä, niin tekisi hyvää sinne yleiselle menolle.

25. Miten reagoisit, jos kadulla sinulle tuntematon henkilö sanoisi sinulle englanniksi 'Excuse me, could you tell me the way to the railway station? I seem to be lost?'
Söpöttäisin englanniksi jotain ohjetta ja jälkikäteen harmittelisin, kuinka taas oli ulosanti paljon huonompi kuin itsekseni englanniksi puhuessa, jolloin se sujuu aina niin hienosti.


Haastamattomuusperiaatteeni mukaan jätän tämän meemin ilmaan ja toivon sen jatkamista haluavien ilmoittavan tänne kommentteihin asiasta, että voidaan kaikki tulla katsomaan.