Korvan rakenne piirrettynäNäkövammaisillekin on tarjolla tietokonepelejä; niissä vain tieto tuleekin äänen kautta. Esimerkiksi AudioGames-sivuston kautta löytyy runsas lajitelma (150+ eri nimikettä) ilmaispelejä ja jokunen ostettavakin.

Lajityypeistä löytyy toimintaa, seikkailua, pulmaa, ampumista, strategiaa ja K-18 -kategoriaakin teek.gif (eli yksi piiskauspeli tbiggrin.gif). Kokeilin ensin DuckBlasteria ja olipa jännä kokemus. Ruutu pysyi vitivalkoisena ja Repe Sorsalta kuulostavia ankkoja lahtasin sädepyssyllä ääntä keskittämällä. En tiedä haittasiko oikean korvani kuulon heikentymä tähtäämistä, mutta ekalla kerralla sain 24 ja toisella 48 Repeä.

Jos koitatte tuota, niin kannattaa pysyä heti alussa tarkkana ja nirhata ne pirulaiset, kun niitä on vielä yksi; sorsia ilmaantuu vähitellen kaikkiaan kuusi, jolloin niitä onkin jo hankala tiputella. Tuloksen voisi ilmoittaa nettiin pelin jälkeen ja katsoin top20-listan olevan välillä 190 - 298, eli hieman vielä saisi harjoitella.

Tuolla Repe-pelipaikasta löytyi myös 3D-snake, eli matopeli hedelmien keräämisineen, mutta tietysti pelkän äänen varassa. Menu oli kätevä ja pelaaminenkin kunhan tajusin idean. Lopuksi sain kerättyä seitsemän hedelmään ennen seinään törmäämistäni. Top 20-listalle pääsi jo 18. hedelmällä, joten sinne olisi paremmat mahdollisuudet. Seinien ideaa en vielä oppinut, mutta ovela peli tämäkin!

Näkevienkin peleissä oli välillä yritystä saada ääntä keskeisempään asemaan. Esim Eidoksen peli Thief on suuntautunut raa'an ampumisen sijasta hiiviskelyyn, varjoissa pysymiseen ja vartijoiden lähestymisen pystyi kuulemaan äänensä suunnasta. Jäi valitettavasti tuon pelaaminen alkukokeilujen jälkeen - aika kun on rajallinen luonnonvara.