Nolon hiljaisena pysyy blogi, mutta (ittelle) luvatut hommat hoidetaan! ^_^ 

Viime perjantaina sain postissa uuden järkkärin rungon eBaystä ostettuna ja tuo viimeisin kuva on siis sillä otettu, linssi edelleen on sama Sigman 30mm.

En välttämättä ehdi tästäkään (iPadistäkin meinasin kirjoittaa jo joulukuussa) erikseen blogata, joten muutama sana uudesta lelustani. Harkinnassa oli joko myydä kaikki ja ostaa Nikonin D7000 tai vaihtaa vain runko jolloin kiinnosti eniten uuden aikakauden Sony A55.

Läheltä jo piti Nikonin puolesta (kestävä sääsuojattu runko, nopea tarkennus, kuvanlaatu), mutta kun luin dpreviewn arvostelun tarkkaan (siinä sai vertailla kuvanlaatuja suoraan näiden välillä) niin valinta meni näin.

Sonyn plussana on itselleni valmiiksi tuttu logiikka, pienempi vaihtorumba (= rahallisesti ja vaivallisesti), GPS (sijaintitieto toimii Flickriin heittäessä täydellisesti), sama kenno kuin tuossa D7000ssa eli kuvanlaatu lähes samoissa, liikkumattoman peilin nopeus ja esim automaattinen panorama, hdr ja muut pikkukivat.

Molemmissa on lisäksi 100% tähtäysnäkymä, Sonyssä eri tekniikan takia 1,1x ja Nikonissa perinteisempi 0,96x. Sony tosiaan näyttää kiinteän peilin takia elektronisena kuvan tähtäimessä, joten tulos on kirkkaampi, isompi ja näyttää sen mitä kuvaankin tulee. Jonkin aikaa epäilytti että tottuuko siihen, kun D7000 näytti kyllä selvästi paremmalta tuossa, mutta ei ole kiusannut. Patterikulutus on noitten kaikkien takia ehkä vähän huolestuttava, mutta pitää olla kai vain aina kaksi varalla, niin sillähän asia hoituu.

--

Mutta siis varsinaiseen otsikon aiheeseen. Vuodenajat vaihtuu tuossa nurkalla näin:

Lokakuu

12 photos 2 - October

 

Marraskuu

12 photos 2 - November

 

Joulukuu

12 photos - December

 

Tammikuu

12 photos - January

 

Helmikuu

12 photos 2 - February

 

Maaliskuu

12 photos - March

 

Huhtikuu 

12 photos - April