Vedenalaiskuva rengasmaisista ilmakuplistaNews-alueella sfnet.harrastus.sukellus tuli kerran vastaan välittömästi innostava aihe: kuplarenkaat! Netistä löysin tekniikkaohjeita ja kun viime syksyisellä reissulla kysäisin sukellusfirmasta asiasta, tiesivät heti neuvoa - kumpikin tosin vähän eri tavalla. Hetken kokeilun jälkeen uima-altaassa syntyikin renkaita aika helposti ja kuvaa + videota piti siinä leikkiessä ottaa omista aikaansaannoksista.

Jossain (muistaakseni) National Geographicin sivuilla oli kerran artikkeli delfiinien tekemistä renkaista. Osaavat tehdä näitä tavallisia puhallettavia, joiden läpi ehtivät joskus itsekin uimaan sekä myös aaltoilevan viivan muotoisia, jotka syntyvät puhaltamalla ensin pyrstöllä vetäistyyn veden pyörteeseen.

Oma sivustokin asiasta on ja kaikenlaisen tiedottamisen + kuvagallerian + videopätkien yms lisäksi kerää siellä rahoittajia patentoimaansa kuplarengas-laitteeseen. Kuvasivulla alimpana on valaalta tullut kuplarengas, jonka koko on kyllä aika uskomaton! (ja kuulemma joskus hajukin...)  :-)

Kuvia löytyy googlesta ja näkyipä myös tyylikäs selitys renkaiden syntymisestä hienoilla kuvilla maustettuna, sivun alussa on teko-ohjeet, eli kaikki sukellusnaamarin kanssa uima-altaaseen kokeilemaan!