Pullo kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä Huonona kalansyöjänä on ollut vähän huono omatunto kalan terveysvaikutusten missaamisesta, mutta kun maku ei jotenkin innosta vaikka yleensä (jossei muuta vaihtoehtoa ole) olen kyllä kalaa aina maistanut.

Tammikuussa satuin surffaamaan sivulle, jossa mainostettiin jonkin luontaistuotekaupan Omega-3 tabuja. Niistä oli sitten puhetta keskustelualueella, johon silloin vielä osallistuin ja yksi neuvoi samaa ainetta tulevan paljon halvemmalla kylmäpuristetusta rypsiöljystä.

Yhden lusikallisen ehdin jo vetää tavallista rypsiöljyä (outo painava möltti viipyi vatsassa ärsyttävän pitkään päivälle ;-) ) kunnes hoksasin tarkistaa sen kylmäpuristettu osan tuotetiedoista. Tämä Virgino -öljy on oman sivustonsa mukaan ylivertainen muihin verrattuna ja siellä jopa mainittiin tämä paljaaltaan syöminenkin yhtenä vaihtoehtona.

Voitte nyt sitten hekotella ihan vapaasti, mutta mulla on jo kolmas pullo menossa tuota. Ja joka aamu menee ruokalusikallinen vauhdikkaan tuoremehukulauksen saattamana. Mutta huomatkaa: yhtään sydäninfarktia ei ole ollut tänä aikana! (ei tietysti aikaisemminkaan, mutta näin vanhempana todennäköisyys kasvaa koko ajan...) Kalasta ei kuulemma tätä tärkeää ainetta saa kovinkaan helposti riittävää määrää, joten tuo tuntuu aika helpolta tavalta.