Kotona pikasaikulla makoillessa löysin tulevien blogi-ideoiden listalle merkkaamani 'Elon laskuoppi'-termin. Sanonta on aina silloin tällöin tullut vastaan ja periaatteessa sen merkityksen olen jotenkin tiennyt, eli perusmatematiikkaa sillä tarkoitetaan, mutta tarkempaa taustaa en muista kuulleeni.

Googlettamalla löytyi suht. nopsasti lyhyt selitys, eli Soukaisten kyläkirkon esittelyssä alueesta kerrottiin tuolla viimeisessä kappaleessa , että

Laskuopin kehittäjä Efraim Elo on syntynyt Soukaisissa ja viettänyt aikuisiällä kesiä kotitalossaan, joka myöhemmin on toiminut kouluna. Taloon liittyy ns. Blomin puisto, maisemallisesti merkittävä ja kaunis alue, jossa on paikkakunnalle harvinaisia puulajeja. Puistoalueelta löytyy myös Blomin polku, jota pitkin valkoisessa puvussa ja hatussaan kulkenut Efraim Elo aiheutti kummeksuntaa kyläläisissä. Kävelyretkien tuloksena oli kaikkien tuntema Elon laskuoppi, kauimmin käytössä ollut oppikirja, josta otettiin vuosina 1912-1965 kaikkiaan 31 painosta!