Susupetalilta tuli herättelyä blogiin haasteen muodossa. Aiheena on 'kymmenes kirjoitus blogissasi' ja lähteenä olleen lastun merkinnästä kopsasin kysymykset helpottamaan omaa muisteluani.

1. Milloin aloitit blogisi?

Olen tätä vuonna 2005 aloittanutta sukupolvea, eli pian on kuusi vuotta täynnä vuodatuksen täyttämistä. Paljonkohan tuo kuusi on ihmisen vuosissa, saattaa olla 60 kun on tämä tahti nykyään hidastunut. Esim benrope oli konkari jo aloittaessani ja vielä vain jaksaa setä heilua, vanhoilla on erilaisia kuntotasoja.

Aloituspäivä oli 22.5.2005 ja ainakin tuolla viime vuoden synttärimerkinnässä muistelin niitä alkuaikoja.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Alusta alkaen blogin kantava idea on ollut 'sillisalaatti' - kirjoitan/näytän valokuvia matkoista, kirjoista, leffoista ja niiden sekaan vitsejä ja muuten kiinnostavia asioita. Tiede-uutisista on monesti löytynyt jutun aihetta, erilaiset meemit lisäävät oman osansa (tälläiset kertajutut, sunnuntaiklassikko, 12-kuvaa sarjat jne).

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Monet pitävät omia erillisiä blogejaan eri asioille, itse taas pidän monista eri asioista, joten tännekin koitan kaikista itseäni kiinnostavista jutuista kirjoittaa sekaisin. Asioiden jakaminen moneen eri paikkaan tekisi omalla hitaalla tahdillani kaikki blogit vähän liian uneliaiksi, joten teen oman paikan oman makuni mukaan.

Toki tuo ei nyt tee tätä mitenkään huiman erityiseksi, lähinnä erityistä on se, että ulkonäkö on pysynyt täysin samana lähes alusta asti. Olen aika huono uudistamaan mitään ulkonäköjuttuja, joten sama säilyy. :-)

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

IT-työläisenä ja harrastajana tulee montaa eri nettijuttua kokeiltua koko ajan. Yhdelle email-kirjoittelukaverille yritin bloggausta suositella kirjoitustulvansa hoitoon, mutta hänelle kun katsoin lehtijutussa mainittua vuodatus-palvelua, niin tulikin itse aloitettua blogi.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Nyt lähinnä harmittaa ajan puute, muutokseksi kävisi elämän palauttaminen tänne. Reissukuvia olisi mukava saada esille Flickriin enemmänkin ja sieltä tänne selostuksen kanssa.

 

Ja lopuksi se kymmenes merkintä, joka vuodatuksen numerolla 8415 täällä näytti tälläiseltä:

---------------------------------------------------------------

Pari linkkiä

Kuvaruudun puhdistaminen sisäpuolelta on hankalaa, mutta onneksi nyt löytyy siihenkin apu.

Arvauskone taas osaa arvata mitä ajattelet, tosin jälkikäteen näytetyt tarkentavien kysymyksien 'oikeat' vastaukset oli kyllä välillä vähän mielipideasioita... Mutta ihan ovela tämäkin.

(lisäys klo 19.19: tuosta onkin vastaava flash-tekoinen hienommalla grafiikalla ja Darth Vaderilla täällä.)

 

---------------------------------------------------------------

Yksikään linkeistä ei näytä enää toimivan, mutta tuo nyt oli vain vastaan tulleiden hauskojen linkkien esittelyä eteenpäin. Hiukan on täytekamaa, olisipa meemi ollut kahdeksas tai yhdestoista, mutta ei.

Tuolloin blogin alkupäivinä heitin välillä innostuksissani parikin merkintää samana päivänä, ja tuli käytettyä ne 'tärkeiksi' ajattelemani aiheet heti alussa vaikka vielä oli vierailijamäärät minimissään (ei toki niin huonosti kuin nyt talviunien aikana).

Sen jälkeen jäinkin muutamaksi vuodeksi kiinni päähänpinttymään, että on pakko blogata joka päivä. Nyt blippaus on vienyt tuon paikan + blogi jäänyt ihan liian vähälle huomiolle.

 

Olen jo pitkään harrastanut haastamattomuusperiaatetta, joten en kenellekään erityisesti tätä jatka, mutta jos joku haluaa meemin poimia, niin hienoa! Ja ilmoitathan tänne merkinnän, niin voimme tulla katsomaan.