Hei taas lukijani!

Aika on taas kulunut nopeasti ja blogi jäänyt päivittämättä. Viimeksi mainittu Sony A99 saapui linsseineen keskimäärin reilun viikon kuluttua tilaamisesta - ostin nimittäin eBaystä kameran uutena ja kaikki linssit käytettyinä. Viimeksi ostetusta Minoltan 500mm-linssistä oppineena hankin nyt kaikki Euroopasta, ettei tarvitse tullauksia moraalipohdiskella ja ihmetellä.

Linssit tuli hankittua heti kerralla koko ajattelemalleni alueelle - toisaalta nyt voi käytössä huomata jotkut ehkä turhiksi, joten sikäli saattoi tulla hätäiltyä, mutta katsotaan. Reppuun siis tuli:

  • Sigman 12-24mm - on kyllä ilman croppivaikutusta huiman laajakulmainen
  • Tamronin 24-135mm - oletusputki, joka onkin melkein koko ajan käytössä
  • Minoltan 100-400mm - tarjoaa yläpään zoomialueen, mutta painaa kyllä paljon
  • Minolta 100mm makro - tämän joku testaaja mainitsi ainoaksi näkemäkseen täydelliseksi linssiksi
  • Minolta 500mm peili - ainoa entisistä linsseistäni, joka kävi täyskennoiseen

Tuo satsi vie kannettaessa niin paljon tilaa, että reppukin meni vaihtoon ja nyt käytössä on sling-tyyppinen melkein rinkan kokoinen Tamrac evolution 9. Slingin saa pyöräytettyä eteen ilman irtiottoa, joten ehkä linssejä tulee paremmin vaihdettua. Kasa kyllä vain painaa niin, että juuri julkistettu täyskennoinen Sony A7 pani hiukan pohtimaan, josko olisi pitänyt vielä odottaa - sitä vain huhuissa meinattiin vasta ensi kesälle, joten ei tullut odoteltua. Mutta turha harmitella - tykkään tästä kamerasta, joten hyödynnetään kaikki irti.

Syyskuun puolivälissä uuden kameran sisäänajona oli osallistuminen firman harrastekerhon ruskaretkelle Äkäslompoloon, jossa sainkin mukavasti testattua ainakin peruslinssiä. Toiseksi eniten on tullut käytettyä 500mm peiliä, joka on mainio kauas kuvaamisessä. Sen lähin tarkennusetäisyys on 4 metriä, joten esim lähipuskan auringossa ollut ruska näytti myös hienolta:

Autumn colors

Loput tuon matkan kuvat löytyvät Flickr-setistään - useimmat niistä A99:n tuotosta. Tervetuloa!

(Sain nyt tuon jälkeen vihdoin julkaistua myös vanhalla Sonyllä kuvatun heinäkuun Itävalta-Sveitsi-Saksa kierroksen)