Syksyllä Turussa perinteisenä Stand-up festarikäynnin yhteydessä toteutettiin vihdoin alusta alkaen kiinnostanut Aikavaellus. Nyt työreissuleskenä sain vihdoin aikaiseksi kuvien viimeistelyn ja julkaisun Flickriin, joten tänne blogiinkin hiukan elonmerkkiä ja raporttia.

" Aikavaellus on 13,7 kilometriä pitkä vaellus- ja ulkoilureitti, joka alkaa Tuorlan observatoriolta ja päättyy Turun yliopistolle. Kaarinan ja Turun kaupunkien läpi mutkitteleva reitti on suunnattu kaikille luonnontieteistä kiinnostuneilla. Kokonaisuudet on rakennettu siten, että kaikenikäiset kävijät löytävät kiinnostavia asioita vaelluksen varrelta. Maisemat vaihtelevat metsästä aina puistomaisemaan ja urbaaniin asutukseen asti.

Reitin pituus on kytketty läheisesti Universumin 13,7 miljardin vuoden ikään. Näin ollen yksi kilometri maastossa vastaa miljardia vuotta maailmankaikkeuden historiassa. Tärkeitä tapahtumia maailmankaikkeuden historiassa on maastossa merkitty Rapakivilohkareilla, joihin on kiinnitetty messinkilaatta. Messinkilaatta kertoo sen hetkisen iän suhteutettuna reitin pituuteen (esimerkiksi 4,6 kilometrin kohdalla ikä on 4,6 miljardia vuotta) sekä keskeiset tapahtumat asiasanoin tiivistettynä. "

Parkkeerasimme auton tuomiokirkon viereen parkkipaikalle, josta ajo bussilla Tuorlan observatorion kohdalle, alkupaikan etsintä (tosin ensin kierrettiin observatorion rakennuksia ja poimittiin helppo geokätkö) ja sitten menoksi. Kuvittelimme että reitti menisi kolmessa tunnissa, mutta kaikkiaan vierähti yli viisi tuntia. Osasyy ainakin allekirjoittaneen, jolle jäi karsinnan jälkeen 228 kuvaa kansioon kävelyn varrelta. Lisäksi yhdestä käännöksestä puuttui suuntakyltti ja käveltiin kolme miljardia vuotta liikaa (vastaantullut paikallinen neuvoi meidät vielä lisää väärään suuntaan). Tiedotin kyllä asian ja nopeasti vastattiin ja luvattiin korjata paikka.

Alla hienoin kuva matkan varrelta, mutta kattavamman kuvan reitistä saa alle linkatusta kuvasetistä. Lisäksi reitin varrelta löytyisi enemmänkin geokätköjä ja huomasin, että geocaching-sivulla oli myös hyvä kuvaus reitistä ja sen taustoista.

Time trek

Kaikki valitut kuvat löytyvät Flickrin setistään, joten tervetuloa sinne katsomaan 36 kuvaa + kartta kuvien sijainneista.