Yleensä jätän kiertokirjeet välittämättä, mutta tämä kuulosti aidolta (vaikka tuota 'tositarinaa' niin jankutettiinkin). Kirjeen lopussa oli jonkun turkulaisen engl.kielen kouluttajan osoitekin allekirjoituksena + sama juttu englanniksi.

Ja piparit kuulostivat kyllä hyviltä, joten julkaisenpa täälläkin. Tuollaisista aineista ei edes voi mitään pahan makuista saada aikaiseksi.

----

PIPARIRESEPTI

Tämä on tositarina. Kun saat viestin luettua, toivon sinun välittävän sen eteenpäin! Vähän taustoja: Neiman-Marcus, jos et vielä satu tietämään, on erittäin kallis kauppa; Siellä myydään esim. tavallista $8.00 t-paitaa hintaan $50.00. Suotakoon se heille! TÄMÄ ON TOSITARINA.

Tyttäreni ja minä olimme juuri lopettelemassa lounasta Neiman-Marcus -kahvilassa Dallasissa. Koska me molemmat rakastamme pipareita, päätimme testata "Neiman-Marcus -keksin". Se maistui niin hyvältä, että kysyin olisiko mahdollista saada sen resepti. Tarjoilija vastasi aavistuksen jäiseen sävyyn: "Valitettavasti se ei ole mahdollista, mutta voitte OSTAA reseptin." Kysyin paljonko se maksaa, ja hän vastasi; "Vain kaksi viisikymmentä - loistokauppa!" Olin samaa mieltä, ja pyysin lisäämään summan laskuuni.

30 päivää myöhemmin sain VISA-laskuni, ja Neiman-Marcus oli laskuttanut minulta $285.00. Katsoin laskua uudelleen, ja muistin että olin käyttänyt vain $9.95 kahteen voileipään ja n. $20.00 huiviin. Laskun lopussa luki "Pipariresepti-$250.00". Törkeää!

Soitin Neiman'in laskentaosastolle ja kerroin, että tarjoilija oli kertonut hinnan olevan "kaksi viisikymmentä", mikä minkään järkevän tulkinnan mukaan ei tosiaankaan tarkoita "kahta sataa ja viittäkymmentä dollaria".

Neiman-Marcus kieltäytyi tinkimästä kannastaan. He eivät suostuneet hyvittämään rahojani, koska, niinkuin he asian ilmaisivat: "Se mitä tarjoilija teille sanoi, ei ole meidän ongelmamme. Olette jo nähneet reseptin. Emme missään tapauksessa aio hyvittää rahojanne."

Selitin laskentaosaston neidille Teksasin osavaltion petosta koskevat rikosasetukset. Uhkasin ilmoittaa heistä yritysten valvontavirastoon ja Texasin yleisen syyttäjän toimistoon.

Viesti minkä sain oli lähinnä tämä: "Tee mitä haluat. Turha edes miettiä miten kostaa, ja turha yrittää saada edes osaa rahoista takaisin."

Silloin minä totesin, että OK, teillä on minun 250 dollariani, ja nyt minä aion pitää hauskaa koko 250 dollarin edestä. Kerroin hänelle, että aion pitää huolen siitä, että maailman jokainen pipareita rakastava ihminen jolta löytyy sähköpostiosoite, tulee saamaan $250 piparireseptin Neiman-Marcusilta... Ilmaiseksi.

Hän vastasi, "Toivon ettette tekisi sitä." Minä sanoin, "No, ehkäpä teidän olisi pitänyt miettiä sitä ennen kuin HUIJASITTE MINULTA MINUN RAHANI!" ja läimäytin luurin alas.

Joten tässä se on! Ole hyvä ja välitä viesti eteenpäin kaikille kenelle keksit. Maksoin tästä $250, ja haluan, ettei Neiman-Marcus KOSKAAN enää saa pennyäkään tästä reseptistä!


NEIMAN-MARCUS -KEKSIT
(Määrät voi puolittaa)

5 dl voita

680 g suklaalastuja

1 l vehnäjauhoja
5 dl fariinisokeria
2 tl (10 ml) soodaa

1 tl (5 ml) suolaa
5 dl sokeria
500 g Hershey Bar (rouhittuna). (Voidaan varmaan korvata jollain muulla suklaapatukalla)

1,25 l sekoitettuja kaurahiutaleita
4 munaa
2 tl (10 ml) leivinjauhetta
2 tl (10 ml) vanilliinisokeria
3,75 dl hakattuja pähkinöitä (voi jättää poiskin)

Mittaa kaurahiutaleet ja sekoita ne sekoittimessa hienoksi jauheeksi.
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää munat
ja vanilja, sekoita joukkoon jauhot, hienonnetut kaurahiutaleet,
suola, leivinjauhe ja sooda.
Lisää suklaalastut, suklaapatukka ja pähkinät.
Pyöritä palloiksi, ja laita leivinpaperin päälle n. 5 sentin
päähän toisistaan.
Paista 10 minuuttia 180 °C:ssa.
Ylläolevasta määrästä tulee ± 112 keksiä.
Nauti!

OLE HYVÄ JA SÄILYTÄ TÄMÄ RESEPTI JA LÄHETÄ SE JOKAISELLE TUNTEMALLESI IHMISELLE KENELLÄ ON SÄHKÖPOSTIOSOITE!

Tämä ei ole vitsi - tämä on tositarina.