Tuli aamutoimista ja viime viikkoisesta Italian vierailusta aiheeksi mieleen vessassa käynti, tuo pienen ihmisen elon ainoa nautinto, johon (tietääkseni/toivoakseni) ei voi tulla himoa.

Ja tarkemmin täällä ruokaguru Berlusconin maassakin vielä kummastuttavan yleinen reikälattiassa-vessa. Miksi IHMEESSÄ niitä siellä on vieläkin?! Esimerkiksi retkemme ainoalla leirintäalueella oli naisten vessoissa sivistyneet pytyt ja kaikissa miesten kopperoissa lattiareiät. Samoin muuten kunnollisessa ravintolassa sama mies-nainen -tapaus. Firmamme Italian toimipisteessä oli myös miesten vessassa viisi kopperoa lattiareiällä ja yksi istuttava normaali. Ja moni moni muu paikka.

Onko syynä
  • rahan säästäminen (vaihdetaan vain puolet pytyistä)
  • jokin macho-periaate (tosimiehet ei halua päästä helpolla / pönttö on jotain 'naisellista')
  • masokistisuus
  • jokin lattiareikävessan mulle vielä paljastumaton ylivoimainen etu
  • muu, mikä?
Lattiareikävessan käyttäminenhän on kuitenkin erittäin hankalaa: jos pissaat(kuset) seisaaltaan, niin kengät ovat roiskeissa. Sitten niitä pitää joko erikseen pyyhkiä paperilla puhtaaksi tai kestää asia (kengän pohjat ovat jo joka tapauksessa haisevat...). Jos yrität jotenkin kyykkiä, niin vaarana on kaatuminen istaalleen, koska seinä on juuri sopivasti 20 cm liian kaukana nojattavaksi. Tai vyö tms housujen uloke osuu sinne altaaseen. Ja jos 'istunto' kestää vähänkin pidempään, niin vaikea asento + puutuminen vielä lisää horjahtamisen vaaraa.

Jos jollakulla on uutta tietoa / multa unohtunutta näkökulmaa tähän asiaan, niin kommentteja tänne kiitos. Nimittäin aidosti ja ilman perverssiyttä tuo kiinnostaa!


Lisäys: tuli tutkittua nettiäkin :-) ja samaa ovat ihmiset ihmetelleet esim näin ja näin. Löytyipä asiasta kunnollinenkin tietosivu (vastausta en kyllä vielä saanut perimmäiseen kysymykseen). No, mutta riittäköön tämä tästä aiheesta.

Lisäys 2: Tästä onkin jopa Wikissä ja toinen vielä pidempi asiaa kannattava juttu.