Vielä yksi vanhojen muistelus hupipuoleltakin. Merkkipohjaisena aikana ohjelmat olivat pieniä ja tiiviitä, esim pisimpään pelaamani Paratrooper-peli on avattuna 16 KB ja pakattuna 7 KB.

Yksinkertaista ja koukuttavaa DOS-peliä ohjataan kolmella nuolinäppäimellä. Vasen kääntää tykkiä vasemmalle, oikea arvatkaas minne ja ylös-napilla liike pysähtyy ja ammutaan yksi ammus. Peli loppuu, kun jommalle kummalle puolelle pääsee neljä hyppääjää alas ehjänä.

Maassa olevia ukkoja voi poistaa ampumalla juuri yläpuolella laskeutuvalta varjon rikki, jolloin molemmat katoavat. Lentokoneet tulevat aina vähän väliä ja pudottamistaan pommeista saa hyvin pisteitä, kunhan ne ampuu ilmasta.

par-screenshot.jpg

Oheisessa pelin ruudunkuvassa on itse pelikin piilotettuna! Ellei ao. videota jaksa kahlata, niin talleta kuva vaikka Temp-kansioon ja 7zipillä jpg:n avatessa tulee peli omaan kansioonsa. Enemmän taustatietoa asiasta haluaville on täällä video - ja näin asiasta viime elokuussa kerroin.

Pelin ohjeruutu englanniksi, kertoo että helikopterista ja lentokoneesta saa 10 pistettä, hyppääjästä 5 ja pommeista 30. Liian pitkiä sarjoja hillitsee, että jokainen panos veloittaa 1 pisteen.

Äänet saa pois ctrl-S:llä; tuossa sain muutaman kokeilun myötä vähän refleksejä takaisin ja ruudunkuvassa näkyvät 1144 pistettä. Aikoinaan ennätykseni oli jotain 3200, serkkupoika elvisteli lähemmäs 4000 pisteen tuloksellaan.