Brokeback mountain-julisteTui käsitteli kattavasti näkemiään Ang Lee -elokuvia ja satuttiin juuri tuota edeltävänä iltana itsekin katsomaan Brokeback Mountain -leffa DVDltä.

Rakkaustarinana elokuva oli haikea, niinkuin oli tietysti tarkoituskin. Kuusikymmentä luvulla aikana poikarakkaushan oli sairaudeksi luokiteltu ja taisipa olla rikollistakin, joten henkiset paineet olivat uskottavia ja toivat oman lisänsä tarinaan. Ennisin nuoruusmuisto kylänsä miesparista selitti myös miksei uskaltanut elää sydämensä mukaan ja sitten olikin liian myöhäistä (pahoittelut mahdollisesta spoilaamisesta leffaa näkemättömille).

Leffan lyhyenä kuvauksena tuli mieleen, että sehän on kuten 'Straight story', vaikkakin oikeastaan on ihan päinvastoin... gblink.gifgbiggrin.gif (= kielivitsiä yrittelin). Kertomus eteni samaan hitaaseen tahtiin kuin Alvin Straightin tarina ja tähänkin mateluun sujahti helposti mukaan, mutta kuitenkaan aika ei tullut pitkäksi ja tarina eteni. Mitään suurta 'näyttävää' ei tapahtunut, mutta henkilöhahmoille itselleen tapahtumat olivat tärkeitä ja niitä ei onneksi selitelty liikoja.

Maisemat olivat Hevoskuiskaajamaisen kauniita, joten matkailuintoakin taas nosti, kun olin hiljan lukenut Annan Colorado-raportin. Pidempiä turinoita leffasta löytyy leffa-arvosteluhaulla, vaikka tuntuvat kyllä hiukan liian kehuvilta noi kaikki 'kritiikit'.