Parin leffan jälkeen voisi illan päätteeksi julkaista loppusuoraa Skotlannin kuvista. Rautatie- ja linnakuvat ovat samalla pienoinen leffatunnistustietokilpailu, panen vastaukset tuonne loppuun, joten asiaa voi miettiä ennen sinne katsomista.

Glenfinnan view

Yo ja ao kuva on otettu samasta paikasta vastakkaisiin suuntiin. Paikka on Glenfinnan ja järvi Loch Shiel, rannalla näkyvä pylväs on Glenfinnan monumentti (jokin Jakobiittien tapahtuman muistomerkki :).

Rautatienäkymä on varmaan monille tuttu...? Maksua vastaan olisi ollut tarjolla päiväretki höyryveturilla tuota pitkin, mutta päätettiin jättää se seuraavaan kertaan.

Harry Potter train route

Seuraavaksi ajoin rannikkoa alaspäin tuttuun paikkaan, joka viralliselta nimeltään on Castle Stalker (linnan oma sivu). Ja tämäkin siis elokuvista tuttu!

Castle Stalker aka Castle Aargh!

Ja reippaasti jatkettiin Loch Lomondille, jonka reunaa sateessa seurattiin eteläpäähän. Sieltä Ballochin kaupungista tärppäsi toisella B&B-paikan kysäisyllä reissun nätein huone: tuossa makuuhuoneessa ja vessassa ainoat ikkunat olivat katossa.

Our room in Balloch

Huoneesta tuli viiden punnan alennus, koska heillä oli aamiaishuone remontoitavana ja neuvoivat menemään esim mäkkärille aamupalalle. Siellä huomattiin sunnuntaiaamuna pöydälle jääneen lehden etusivulta Glasgown lentokentän pommi-iskusta - hiukan hämmästytti, etteivät isännät maininneet siitä mitenkään, vaikka neuvoja aamulla lähtiessä kyselin.

Vastaukset leffavisaan:
Rautatienäkymä on siis ollut ainakin kolmessa ensimmäisessä Harry Potter -elokuvassa. Linnasaari taas on Highlander 3:sessa, mutta ennen kaikkea Castle Aargh! mainiossa Monty Python Holy grail -elokuvassa.