Erkan innostamana alla hyviksi havaitsemiani Tuliketun lisäpalikkoita. Noista Erkan sanomista oli vain TabMix ennestään melkein käytössä - asiaan on itselläni kilpaileva palikka, Cooliris oli kokeilussa, mutta jäi nyt pois. Montaa suositelluista kiinnosti kokeilla ja asensinkin jo Linkificationin, mutta tässä itseltäni löytyneitä 'uusia':
 • FasterFox
  Lisäpalikka surffailun nopeuttamiseen. Ahkerampana olisin tehnyt omakohtaisen vertailun nopeudesta ilman ja tämän kanssa, nyt vain luotan että tuskinpa se ainakaan hidastaa ja ainoa silmiinnäkyvä asia tuosta on latausaikalaskuri alanurkassa.
 • IE Tab
  Mahdollistaa selaimen vaihtamisen Internet Exploreriksi täällä Firefoxin sisällä omassa välilehdessään yhdellä klikkauksella. Tuonne voi lisätä listaa sivuista, jotka avataan aina IE-välilehteen. Itselleni eniten hyödyllinen firman sisäisten intranet-sivujen kohdalla, monet niistä kun eivät toimi kuin IE:llä.
 • Image Toolbar
  Tuo hiiren päälle viennissä isompien kuvien ylänurkkaan pienen työkalurivin, josta kuvan saa tallettaa tai kopioida leikepöydälle.
 • MinimizeToTray
  Pienennettäessä Tuliketun tämä lisuke vie sen vain pikkuikoniksi XP:n oikean alanurkan systeemilaatikkoon. Inhoan tiuhaan pakattua alapalkkia, joten tämä säästää mukavasti tilaa ja avoinna olevat sivut ovat kuitenkin lähellä tallessa.
 • No Squint
  Uuden läppärin yli-ison resoluution (1920x1200) kompensointiin kätevä palikka, jolla saa selaimeen pysyvästi 110% zoomin. Lisäksi muistaa sivustokohtaisen muuksi asetetun zoomaustason.
 • OpenBook
  Tuo kirjanmerkkeihin tekstihakulaatikon - tosin nyt epäilyttää, että ei kai se tule jo vakioKetussakin, mutta nyt ainakin toimii mukavasti.
 • QuickProxy
  Toinen työ/kotisurffailuani helpottava lisuke - alanurkan nappi, josta proxyn saa kertaklikkauksella pois ja päälle. Saman asian saisi kai jotenkin tunnistettua automaattisestikin, mutta tuo ainakin toimii.
 • Tabbrowser Preferences
  Firefoxin välilehtikäsittelyyn uusia käteviä ominaisuuksia, Erkan suosittelema Tab Mix Plus näyttää sisältävän suunnilleen samoja juttuja + lisäksi tuon seuraavan lisukkeeni toiminnon.
 • Undo Closed Tabs Button
  Muistaa viimeksi suljettuja välilehtiä ja osaa palauttaa ne suoraan järjestyksessä tai listalta valiten.
 • Web Developer
  Tuo paljon koodareiden tarvitsemia ominaisuuksia, joista itse olen käyttänyt melkeinpä vain sivun ankkureiden näyttöä ja JavaScriptin pois ottoa. Mutta silti kiva olla olemassa!
Tähän linkkejä hakiessani löysinkin uuden Ff-lisuke: CtrlTabPreview, jolla saa näppäimistöltä välilehtiä selatessa eteensä ensin pikkuesikatselun. Jää nyt kokeiltavaksi ainakin vähäksi aikaa.