Viime tinkaan tuntuu jäävän osallistumiset, mutta tämä aihe oli Elokuvamaanantaissa sellainen, johon keksin osallistujan heti. Eli "Muistele mikä on elokuva, jonka soundtrackin muistat paremmin kuin itse elokuvan."

Joskus vuoden -80 tienoilla sain ensimmäisen levysoittimeni - sellaisen 72 kierrokseen pystyvän vanhan vehkeen, jossa oli pitkä levyn akseli, johon olisi voinut panna levyjä kasaan useampia ja automaattisesti olisi soitin tipauttanut aina edellisen loputtua seuraavan kasan päälle ja jatkanut soittoa.

Ensimmäinen (tai ainakin kolmen ekan joukossa) oli vanhempien kaupasta summissa tuoma ao Soundtrack elokuvasta The World's Greatest Lover.

Elokuvan näin kerran, mutta tätä levyä olin jo kuunnellut moneen kertaan, joten kokemus oli aika outo. Levyllä ei ole pelkästään elokuvassa laulettuja kappaleita, vaan myös välisanailuja ja jutteluja, joten melkein kaikki tuntui tutulta.

Ja takakansi (aukeaa klikkaamalla isommaksi) näin:

Itse elokuvasta muistan vain juonen päällisin puolin (IMDb:n auttamana): neuroottinen leipuri osallistuu elokuvayhtiön kykyjenetsintäkisaan, jossa haetaan vastinetta kilpailevan yhtiön suurelle rakastajalle - Valentinolle. Ja tuloksena on normaali 70-lukulainen Gene Wilder -komedia. ^_^

Melkein sama olisi kyllä sopinut myös My Fair Ladyyn, jonka musiikin sain myös sedältä kasetille ennen elokuvan näkemistäni ja oli valmiiksi tuttu. Tosin tuon elokuvan olen nähnyt useammin, joten tämä sopi paremmin aiheeseen.