AvaruusTyömatkalla on tullut useinmiten vain pyörittyä kaupoissa, kaupungilla kuvaamassa ja pahimmillaan omaa vessaa & muita hotellinäkymiä 'ikuistamassa'... Nyt päätin hyödyntää vapaa-aika vähän järkevämmin ja kiiruhdin hotellin kautta junalle ja Tikkurilaan.

Heurekassa on vielä hetken aikaa planetaariossa esitys Kosmiset törmäykset (ja filmin virallinen kotisivu). Sali oli aluksi ihan tyhjä, vasta myöhemmin tuli 9 muuta katsojaa, joten sain valita parhaan paikan - keskikohdasta vähän taaksepäin.

Esitys on tosiaan 9 euronsa väärtti! Välillä tunsin selvästi miten tuoli liikkui avaruuden halki ja ympärillä kiersivät kuun syntytörmäyksestä irronneet kivenlohkareet uskomattoman aidon näköisesti. Lapsikatsojatkin hiljenivät tehokkaasti, joten vaikuttava kokemus oli varmasti kaikkien mielestä. Suosittelen! tthumbsup2.gif

Heureka - science centre

Heurekan oikealla seinän koristeena olevaa kuutiorakennelmaa en olekaan aikaisemmilla käynneillä (joskus -99 viimeksi) huomannut katsoa kunnolla. Piti oikein mennä lähemmäs, kun tajusin sen optiseksi illuusioksi.

Optical illusion - cubes

Seen from side

Kuutiot olivatkin syvennökset, eikä kohoumat!maclight.gif

Lähtiessä oli jo hämärää, mutta iso parvi lintuja kierteli edes takaisin nätin väristä taivaanrantaa vasten, noilla valotusajoilla vain ei tullut kovin tarkkoja kuvia.

A flock of seaguls... or something