Veren musiikkia -kirjan kansiEilen taistelin taas SPRän hyväksymään vertani - tuntuu, että useimmilla luovutuskerroilla on (kiva oikeastaan gsmile.gif ) tullut käytyä puolen vuoden sisällä Euroopan ulkopuolella ja pitää pähkiä malaria-alueiden ja malaria-lääkkeiden karenssiaikojen kanssa. Päivällä mitattiin hemoglobiini ja haastattelu, töiden jälkeen tarkastin kotona käytetyn lääkkeen nimen ja sain kävellä suoraan luovutuspedille.

Aiemmissa luovutusmerkinnöissäni käsittelin jo veriryhmiä ja homokieltoa, joten nyt aasinsilta vie kirjallisuuteen. Vampyyrijutuissa veressä tietysti lotrataan, mutta hartaana scifistinä valitsen tieteiskirjan.

Vereen liittyy nimellisesti + kannellisesti + aiheellisesti Greg Bearin suositeltava kirja Veren musiikkia. Tarinassa tiedemies kehittää biosiruja, mutta luo vahingossa uuden älyllisen solun kokoisen elämänmuodon; noosyytit. Keksintö salakuljetetaan turvaan vereen ruiskutettuna ja pian niitä onkin 'enemmän kuin tähtiä taivaalla'.

Mainio kirja, meno ei ole mitään verellä mässäilyä, vaan reilua ja ajatuksia herättävää scifiä. Kannattaa hankkia tämä teos ja mennä lukemaan sitä lähimmän veripalvelun sohvalle!