Nopsasti sujuu viikko vuokramökillä. Ilmat ovat olleet yllättävän hyvät, sadekuurot osuvat sopivasti pääosin öihin ja päivisin on joko pilvipoutaa tai aurinkopoutaa (jännä juttu muuten tuo 'pouta'-sana. Itse miellän sen tarkoittavan pilvetöntä taivasta, mutta jostain ilmatieteenlaitoksen FAQ-jutussa kerrottiin, että kaikki sateeton on poutaa... kummaa!) (muistaakseni täällä, mutta nyt ei pistänyt silmään muuta tuohon liittyvää kuin että jos sateen tod.näköisyys on <10% niin käytetään sanaa pouta.).

Tänään tuli pyörittyä hiukan Maarianhaminan keskustassa. Yllättävän pieni se on ja sopivasti niemellä, joten ei pääse oikein eksymäänkään. Kallis tuntuu olevan hintataso täällä, vaikka saaren pitäisi olla jokin verovapaavyöhyke (?). Esim dvd-halpakorissa hinnat olivat n 15 euroa, kun Anttilassa halpakorit ovat 5-10 euron suuntaisia.

Moni asia saa olon tuntumaan Ruotsin menolta täällä, teillä on nopeusrajoitukset 70 ja 90 km/h niinkuin Ruotsissa. Luulisi, että tieliikennelainsäädäntö olisi yhtenäinen koko Suomessa, mutta erioikeuksia taitaa olla veikkauksen (PAF.fi) lisäksi useampiakin.

Ihan mukavan lokoisaa on ollut, paljon luettu, uimassakin käyty, kuvia otettu ja Oolannin-kauhian-sodan linnoitusta olisi vielä tarkoitus käydä katsomassa.