SunshineVaikka scifi on lähinnä sydäntä, niin on taas mennyt pitkään ilman varsinaista tieteisleffaa. Mutta tänään tuli onneksi katsottua yksi uusi: Sunshine (Auringonpaiste).

Alkujaan luulin tuon olevan vähän Coren tapainen pöhköhkö toimintaseikkailu, vain suuremmassa mittakaavassa. Mutta tarinahan olikin enemmänkin psykologista (tyyliin Solaris, 2001, Alien), vaikka toimintaakin oli toki loppupuolella hiukan mukana.

IMDb:n triviasta luin, että tämä elokuva on jopa hiukan realistisempi, kuin tuo em. Ytimessä. Eli auringon normaalireaktioita tarinassa (vaikkei sitä elokuvassa erikseen mainita) häiritsee ns. Q-pallo, joka on teoreettinen aine alkuräjähdyksestä (myös CERNissä etsittävä). Räjähdyksellä se yritettäisiin hajottaa, minkä jälkeen aurinko taas voisi toimia normaalisti.

Tarina on kuitenkin englantilaisen tekemänä erilainen kuin normaalit Hollywoodin "sankarit pelastavat maailman" rymistelyt ja on puutteistaan huolimatta kuitenkin ihan mukavaa katsottavaa.

Enemmän tekstiä elokuvasta löytyy arvosteluista, tosin tuolla haulla mukaan tulee jokunen muukin saman sanan sisältävä elokuva. Mutta ehkä parempi kuitenkin on katsoa elokuva ensin ja lukea arvostelut vasta jälkikäteen!