Batman ja JokeriSelasin katselujärjestyksessä elokuviamme ja vastaan tuli oikeana elämyksenä helmikuussa katsottu The Dark Knight - Yön ritari. Ohjaajana oli tässä sama Christopher Nolan (kirjoittajissa myös veljensä Jonathan) ja sankarina Christian Bale, kuin ensimmäisessä 'uuden sarjan' Batman-leffassaan, jo myös kehuttiin melkoisesti. Tuon edellisen katsoin vuonna 2006 ja pidin kyllä.

Tämä uusi on IMDb:n top250-listalla sijoituksella 9 ja suuri kunnia arvosanasta kuuluu Heath Ledgerille, jonka suunnilleen viimeiseksi elokuvaksi tämä jäi. Jack Nicholsson oli aikoinaan sopivan hullu / hiukan hauska pahis Jokerina, mutta Heathin roolityö teki mukaan vielä psykopaattisempaa hulluutta.

Aaron Eckhart oli myös hyvä roolissaan, mutta tuolla triviassa mainittiin, että rooliin valmistautuessaan Heath oli sulkeutunut motellihuoneeseen kuudeksi viikoksi rakentaakseen Jokerin puheäänen, eleet ja naurun mielestään täydelliseksi. Tuon tosiaan uskoo.

Yön ritarissa ei yritetä kertoa mitään kummempaa syvällistä opetusta, vaan annetaan kiinnostava + vauhdikas elämys upeilla näyttelijäsuorituksilla ja ovelalla juonella. Suosittelen!

Ja lisää leffoja siis Elokuvamaanantain sivulta.