Veripusseja - kuva lainattu veripalvelu.fi Yritin eilen käydä taas luovuttamassa verta, mutta lomakkeen täytön ja odottelun jälkeen käännyttivät mut vauhdilla pois, kun satuin mainitsemaan käyneeni hammaslääkärissä aamulla.

Tänään menen taas tarjoamaan pussillisen (ei mitään kaksmielisyyksiä! ghuh.gif ), mutta hiukan eilen harmitti, kun tuli käytyä turhaan - sainpa sentään siepattua Eskimo-puikon, joita siellä oli tarjolla.

Katsoin veripalvelun sivulta ja luovutusesteissä ei tosiaan oltu mainittua hammaslääkärikäyntiä - en välttämättä sitä olisi muistanut, vaikka olisikin mainittu, mutta olisi se hyvä sanoa! On kuitenkin todennäköisempää kuin siellä mainittu oleskelu malaria-alueella...

Etusivulla oli muuten 19.6. tullut uutinen asiasta, jota Timjamikin ihmetteli:

Yksityishenkilö on kannellut Veripalvelusta Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kantelun mukaan STM, Lääkelaitos ja SPR:n Veripalvelu rikkovat veripalvelutoiminnassa perustuslain syrjintäkieltoa, koska Veripalvelun ohjeistuksen mukaan miesten välinen seksi on verenluovutuseste.

Kantelu on tehty keväällä ja Veripalvelu on jättänyt ministeriölle selvityksen asiasta. Eduskunnan oikeusasiamies selvittää asiaa, ja päätös siitä saadaan mahdollisesti ensi vuoden alussa.

Lisäys klo 13.24: huolivat vertani... mutta nyt kaikki luovuttamaan! Normaalitarjoilun lisäksi siellä oli tarjolla eskimopuikkoja, neekerinpusuja ja sydämenmuotoisia kärpäslätkiä!