Viikonloppu taas sujahti; lauantaina kaupustelua, melkein 5h lentokentällä kokeilemassa taas sukellusuloshyppyä (ei mennyt läpi vieläkään, toisaalta voisi olla nyt tässä...) ja illalla elokuvaa. Tänään sukulaiskierros lasten kanssa vanhempieni luo syömään, sieltä pikkuveljeni kuopuksen (kummipoikani) 10v-synttäreihin ja lopuksi omien kummieni luo pikavierailulle (setä täyttää 80v tulevalla viikolla).

Kuvia on kätevä taas heittää. Tuon edeltävän linnan jälkeen ajettiin Invernessiin, josta tankkaus+lounas pysähdyksen jälkeen ajettiin kohti etelää Loch Nessin suuntaan. Matkalla otettiin ensimmäisestä B&B-paikasta huone, poliisin ja vaimonsa pieni, mutta siisti huone.

Loch Ness

Loch Nessin nähtyämme ensimmäinen vastaantullut P-paikka tuli käytettyä pikapysähdykseen, poseeraukset rannalla ja vedenlämmön kokeilu. Yo kuvassa näkymä lännenpuoleiselta rannalta etelän suuntaan.

Urquhart 2

Kolmasosan päässä järveä etelään on Urquhart, joka on yksi Skotlannin tunnetuimpia linnoja. Lippujonossa näimme reissun ainoa suomalaiset, ohi kävelleen matkanjohtajan kanssa vaihdoimme pari sanaa, ennen kuin kiirehti ostamaan lippuja.

Urquhart 3

Linna oli kalpea varjo kukoistus aikaansa verrattuna, mutta paikka oli tyylikkäästi hoidettu turistien kierrettäväksi. Samoin lipunmyyntirakennuksen matkamuistomyymälä, kahvio ja ilmainen alueen historiasta kertova lyhytelokuva olivat loppuun asti ajateltuja.

Urquhart 4

Illalla teimme vielä iltapalan haukkaamisen ja kävelyn yhdistävän lenkin Invernessin keskustaan. Siltakuvaan sattui onnekkaasti vaaleanpunainen limusiini, mutta vaikka ehdin zoomata tarkemmin siihen seuraavan kuvan, niin tarkennus ei mennyt ihan kohdalleen.

An old house by the river

The bridge in Inverness with a pink limousine

Joki on tietysti nimeltään Ness, ja useimmat varmaan tietävätkin 'Loch'-sanan tarkoittavan järveä. Loogista. :-)