Susulta poimin top5-naismuusikkomeemin, eli 'löydä Youtubesta tai muualta viisi mielestäsi kovinta, lahjakkainta ja unohtumattominta naisartistia'. Omat valintani ovat ehkä keskittyneet enemmän mieleenjääneisiin kappaleisiin kuin koko uraan tsms... ja ehkä hiukan vanhentuneita ovat, mutta omiani. trolleyes.gif

Nina Hagen on jäänyt mieleen muutamalla mieleenpainuvalla tulkinnalla, joista esim ao My Way on mielestäni iskevin My Way kautta aikojen! Tuo hidas aloitus ja sen jälkeen 'isommalle vaihtaminen' on aika upeaa.



Cindy Lauper ja hitaansa Time after time tuo mieleen -80 luvun diskoajat. Nostalgista ja herkkää, osaan sanoista pitkiä pätkiä edelleen muistista. Mainio video, jossa mukana kunnon tarina. Cindyn showpaini-valmenta-ura hiukan kummastuttaa, mutta eipä ole ainakaan tavanomaista.



Bananarama kuuluu samoin niihin oman-musiikkimakuni-jämähdyksen aikoihin. Venus oli ensimmäinen mieleen tullut videovalinta, mutta otinkin tähän vaihteeksi toisen hyvän Robert De Niro's Waiting, jossa myös on se bändin alkuaikojen 'oikea' kolmikko. Ensimmäisiä bändiltä kuulemiani oli yhteistyölaulu It Ain't What You Do heidät pinnalle (ja ohitseen) nostaneen Fun Boy Three:n kanssa.



Yazoo:ssa aloittanut Alison Moyet teki omalla nimellään hienon ao Is This Love -kappaleen (Youtubesta löytyi myös kappaleensa Love Letters, jonka videon teki hauskaksi Absolutely Fabulous-Saunders ja kaverinsa French).



Debbie Harry taitaa olla näistä pitkäaikaisin ihastus, kuului kasettivalikoimaani jo 70-luvun puolella Blondien riveissä ollessaan. Uudempi tuotoksensa Maria on lauluistaan kyllä ehdoton ykkönen.



Nyt näitä kerätessä muistui paljon muitakin hyviä, jotka voisivat yhtä hyvin olla tuossa isoina videoina. 

Vaikkapa Bangles ja Walk Like An Egyptian. Bananaraman yksi jäsen oli myöhemmin Shakespear's Sister -duossa, jonka hieno kappale oli Stay (tästäkin French + Saunders oli tehnyt oman parodiaversionsa). Sekä tietysti listalla voisi olla Sinead O'Connorin kaunis Nothing Compares To U.

Kate Bush on ollut muidenkin listoilla ja Wuthering Heights tekee vieläkin gutaa autossa kokoelmaCD:ltäni huojuttuna. Frenchin ja Saunderssin kautta sainkin hauskasti korvattua Cher-maininnan kokoomallaan Cher kautta aikojen. trolleyes.gif

Lisäys klo 12: Susun auttamana muistin vielä Toyahin, jonka hyvä zipale oli I Want To Be Free (ja nainen Wikissä).

Suomalaisesta naismusasta muistui Tavaramarkkinat, jonka hitti Kesytöntä Kesää teki aikoinaan lukiolais-Timon romanttiseksi! Mitä, minäkö vanhoja muistelen...? smtutu.gif