Lumotar-kirjan kansi
Sivupalkin luettavana-laatikon Merlin-salaliitto on heti alusta alkaen ihan eri sarjaa kuin keskinkertainen edeltäjäkirjansa Sylvia Louise Engdahl: Lumotar. Luen yleensä yhtälailla nuorten ja aikuisten osaston kirjoja, mutta juuri koskaan ei nuorten puolelta tule vastaan näin selkeästi teennäistä muka-viisasta kertomusta.

Tavoitteena on selvästi ollut tehdä ufo-uskomusten pohjalta idea, jolla selitetään miksi me 'sivilisaatio-nuoruutta' elävät emme saa merkkejä ylemmistä sivilisaatioista.Veistä vääntää lisäksi kirjan sankaritar, joka on ärsyttävä yhdistelmä muka-viisasta teiniä ja USA-teinikauhuelokuvien tyyliin ryntäämällä vaikeuksiin hankkiutuvaa sinisilmäistä neitoa.

Nyt tietysti voisi kysyä, että miksi odottaa nuorten kirjalta liikoja, mutta tähän asti Portin/Tähtivaeltajan kirja-arvostelujen perusteella keräämäni lukulista on toiminut aika hyvin. Tässä vain tunnutaan aliarvioivan lukijaa oikein kunnolla... tai sitten itseltäni livahti jostain kohtaa ohi tieto, että tuo onkin kohdistettu alle 12 vuotiaille.