Olympus SP-550 UZMaaliskuussa aloittelin hankkimani uuden Olympuksen opettelua ja tarkoitus oli tietysti kirjoittaa blogiin isompaa arviota, mutta tänne asti se kesti. Aiheeseen 'innosti' onneksi yllättävän nopeasti huollosta palautunut Oly. Nyt olisi tarjolla jo SP-560 UZ, joka kilpailijoidensa kanssa näin vertailtuna dpreviewssä.

Mielenkiinnosta kurkkasin Canonin nykytilannetta: siellä on jätetty S4-malli välistä (koska 'S4':n lausumismuoto kuulemma muistuttaa japaniksi jotain kirosanaa mini2.gif) ja menossa on jo S5 IS. Dpreviewn kattavassa S5-arvostelussa on myöhemmillä sivuilla vierekkäin verrattuna Olympus SP-550 UZ:nkin kuvia.

Canonin IXUa koko ajan rinnalla käytettynä pitää hiukan moittia Olympuksen valikkojärjestelmää ja asetusten hallintaa - Canonin puolella toiminnot löytyvät kätevämmin ja loogisemmin.

Canoniin verrattuna mielestäni Olyn ainoa voittolaji on kuvan laatu, varsinkin isommilla ISO-arvoilla hämärässä; hyvässä valaistuksessa ero ei ole merkittävä. 18-kertainen optinen zoomi ja laajakuvaisempi objektiivi olivat pääsyyt merkin vaihtoon, ja noissa jos Canonin S6 lähenee Olympusta, niin houkuttaisi palata ruotuun.

Muita käytössä havaittuja merkittäviä puutteita SP-550:ssä ovat videoinnin äänirajoitus (joko zoomi tai ääni, muttei molempia) ja LCD-ruudun kääntelemättömyys. Molemmat ominaisuudet ovat olleet jo pitkään kunnossa Canonin puolella, varsinkin kun S5:ssä tuo käännettävä LCD-näyttö on yhtä isokin. Lisäksi Olympuksen muistikorteissa harrastama xD-teknologia on osoittautunut häviäjäksi ja pitää muistikorttien hinnat selvästi ylempänä SD:hen verrattuna.