Lumikko ja yhdeksän muuta Lukemisistani olen kertonut vähänlaisesti viime kuukausina, edellinen kirja Uuskummaa? oli hehkutukseen nähden pettymys (novellit Mummi sekä Lemmikki olivat sentään suht ok), mutta tämä seuraava kirja oli ihan oikeaa uuskummaa ja hyvä muutenkin!

Pasi Jääskeläisen kirja Lumikko ja yhdeksän muuta kertoo Suomen omasta Rowlingista, eli maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen lastenkirjoillaan kohonneesta Laura Lumikosta ja hänen huippukirjailijoiksi kouluttamistaan kahdeksasta lapsesta. Näitten kirjailijoiden muodostamaan Jäniksenselkäläisen kirjallisuuden seuraan hyväksytään vihdoin kymmenes jäsen, jolloin alkaa taas tapahtua.

Kirja on sopivan pituinen ja nopea, koska lukemista ei malta lopettaa keskenkään. Hahmot ovat uskottavan eläviä persoonallisuuksia, outoja tapahtumia ja vinkkejä tiputellaan pitkin tarinaa sopivasti pitämään takaraivossa jatkuvan ihmettelyn. Wau! tthumbsup2.gif

Tuon seuran nimeä googlella varmistaessani tulikin vastaan kirjailijan oma blogi täällä vuodatuksessa, eipä muuta kuin tilaukseen!