Kotitietokoneiden alkuaikoina peleissä löytyi uusia oivalluksia ehkä enemmän kuin nykyään, eräs niistä oli Core War, jonka kuulin olevan yksi mahdollinen idean antaja kaikkien 'rakastamille' tietokoneviruksille. Wikipedian Core War-juttu suomeksi onkin ensimmäinen sinne itse aloittamani artikkeli, joskin sitä on onneksi jo joku parannellut (eli ei taida olla tästä pelistä virukset alkaneet, mutta ensimmäisten innoittajana on voinut olla). Englanniksi wikissä kerrotaankin jo enemmän.

Peli vaatii siis vähän enemmän aloituskynnystä (siksi onkin jäänyt multa kokeilematta). Kaksi pelaajaa tekevät ensin kumpikin 'taisteluohjelmansa' pelin omalla konekieli-tyyppisellä ohjelmointikielellään. Itse pelissä ne sitten käynnistetään tietokoneen suljetulle muistialueelle ja vastustajansa tuhonnut ohjelma on voittaja.

Teknillisessä korkeakoulussa asiaa on tehty harjoitustyönä ja yhden version pelistä voi ladata esim MBnetistä. Peliyhteisöjä löytyy ainakin corewars.org ja koth.org (= king of the hill). Eri tasoisia oppaita on dummies-opas, yksi toinen kehuttu ja oma corewar-FAQ:nsa.