Onneksi itsellä on lähellä pitkäviikonloppu-reissu Lontooseen, muuten olisi karehdittanut enemmän  uutinen kotipiiristä. Pikkuveli (häät ja jälkitunnelmat) ja vaimonsa menevät marraskuussa häämatkalle Brasiliaan. Käyvät kuulemma Rio de Janeirossa ja jossain muualla - reissu, jonka mä olin haaveillut tekeväni 'ekana'. Toisaalta suunnilleen kaikenhan on joku muu tehnyt ensin, joten en mä oikeasti tuota harmittele. Mutta hienoa olisi tuokin maailmankolkka joskus nähdä. En tiedä paljoko maksaisi mahtava kyyti, joka näkyi Amazing racessa; riippuliitimellä Jeesus-patsaan viereltä (2 panoraama-kuvaa näkymistä) kaupungin yli kaarrellen rantahietikolle?

Mukava oivallus tuosta kaupungin nimestä oli joskus vastaan tullut alkuperätieto, eli espanjalaiset sattuivat paikalle tammikuussa ja joen nimeksi annettiin sitten tuo Tammikuun joki.

Rio de Janeiron kuuluisasta rannasta tulee aina mieleen hauska juttu Millenium-uutisoinnista. Ipanema-rannalla sanottiin olleen vuosituhannen vaihteessa yön hämärissä (luvut noin-muisteltuina) 12000 ihmistä harrastamassa seksiä. Lyhyen wau-hetken jälkeen uutisen vaikuttavuus hiukan latistui, kun juttu jatkui, että tuo on n. 2000 enemmän kuin normaalina viikonloppuna. ;-D