Matka lähestyy ja kaikenlaista yritetään selvitellä jo etukäteen; jostain luin, että heijastinliivi on Euroopassa monissa maissa pakollinen ja poliisit tarkistavat sen olemassaolon ajokortin ohella. Liiviä pitää pitää, jos joutuu autorikon takia käveleskelemään tiellä auton ulkopuolella. Lähetin emailin AVIS-osoitteeseen (+ seuraavalla viikolla yhden uusintakyselynkin) ja nyt vihdoin eilen vastasivat, että tuo löytyy vakiovarusteena kaikista autoistaan. No, tulipa varmistettua - jälkiviisaana voisi sanoa, että noinhan sen täytyykin olla, mutta ensikertalaisena on vähän rutiinit hakusessa.

Pakkaamista ollaan ajateltu tehdä jo nyt rauhassa muutamina iltoina, voi samalla puntaroida laukkuja, koska tähän asti on meillä tämä 'travel-light -meininki' ollut sitä, että juuri ja juuri on vältytty lisämaksun maksamiselta matkalaukkujen painosta. RyanAirilla rajat ovat paljon alempana, joten opettelemista on.

Harkinnassa oli alunperin liittyminen Autoliittoon, mutta kun oma auto vaihtuikin RyanAiriksi ja vuokrakaaraksi, niin koko asia unohtui 'turhana'. Huomasin tätä kirjoittaessa (bloggauksesta VOI olla hyötyä! :-), että jäsenet saavat AVIS standardihinnoista 25% alennusta, mikä on tuplasti yli AL:n jäsenmaksun. Mutta kun nyt aamulla soittelin tilanteen, niin selvisi, että tuo oli se optimialennus ja näin loma-aikana meidän käyttämä Finnairin alennuskoodi antaa paremman alennuksen. Muut kansainväliset edut näyttivät kuitenkin olevan tarpeeksi hyvät, joten tuli nyt tehtyä pikaliittyminen nettipankki + fax yhdistelmällä.