Kameran paino on pitkän päälle niskasta roikottaen ikävä. Vielä raskaampaa kalustoa kantava kaveri kertoi käyttävänsä rannehihnaa, jollaisen tilasinkin Kiinassa työskenneelta osastolaiselta.

 

Tuo vain ei sopinut Sonyn kiinnittimiin, joten jäi testaamatta tositilanteessa (koko kahdeksan euroa meni hukkaan, mutta ehkä vielä joskus sillekin on käyttöä). Ruuvi tietysti menee kameran pohjaan, mutta toinen osa kuuluisi siihen toiseen niskalenkin pidikkeeseen ja siihen ei mahtunutkaan.

Nyt kuitenkin tämä olkarengashihnan ohje ratkaisi ongelman (toinenkin ohje näkyi, mutta se on mielestäni epäselvempi). Yleensä kaikki rakentelu kestää kauan, mutta nyt muistin kauppareissulla asian ja hain käsityökaupasta kolme solkea ja hihnaa, jotka sitten olivatkin loppujen lopuksi tarpeettomia.

Jo käytössä olleen - erikseen ostamani kaulahihnan sai kiinnitettyä renkaaksi ja siihen sai kameran firman lahjatavarakaupan ilmaislaatikosta poimitulla pidikkeellä. Testasin jo sitä sunnuntain kuvauskävelyllä ja näin hyvin toimi ( ^_^ sivun loppupuolen kuvat).

Camera DIY loop strap

Lisäksi tuossa kantaessa oli luontevaa pitää oikeaa kättä kameran päällä suojana ja samalla kamera on vähemmän silmiinpistävä kuin tuossa rinnan edessä roikotettuna.