Lainasin oheisen meemin Kolikon kääntöpuolelta.
 1. Luetko kirjoja? Jos luet, mistä hankit luettavan: kirjakaupoista, antikvariaateista, netistä, kirjastoista. Ehkä saat aina lahjaksi tai lahjukseksi?
  Kirjoja luen ehkä noin 30 vuodessa, ennen enemmänkin, mutta nyt netti, tv ja dvd vie aikaa. Suurin osa on kirjastosta haettuja kirjalistaltani vapaaksi huomaamiani kirjoja, joskus ostan itse divarista tai alennuslaareista. Nyt joululahjaksi tuli pari kirjaa, mutta ovat kyllä 'alueeni' ulkopuolelta, joten saa nähdä koska tulevat luetuiksi.

 2. Faktaa vai fantasiaa? Alkukielinen vai käännös? Kovakantinen vai pokkari? Vai kelpaako ainoastaan ensipainos omistuskirjoituksella?
  Scifi on ollut pisimpään aiheena, Fantasia melkein yhtä kauan. Lisäksi kiinnostavia tietokirjoja. Aikoinaan luin muutaman kirjan englanniksi, nykyään pääosin suomeksi, koska muulla lukeminen tuntuu liian hitaalta ja aikaa on liian vähän sellaiseen. Kansilla ei ole väliä, vaan sisällöllä.

 3. Onko kirja sinulle tiedontallennusformaatti vai esine. Pitääkö kirjaa päästä sormeilemaan ja selaamaan vai voiko sen tilata pelkkien metatietojen tai kritiikin perusteella tai printata netistä?
  Kritiikin perusteella valitsen kirjat lukulistalleni, lisäksi tutut hyväksi havaitut kirjailijat hoitelen ilman muuta. Netistä olen lataillut suositeltavaa ilmaislehti Usvaa, mutta ykkösnumeron jälkeen tulleet ovat valitettavasti vielä rästeissä.

 4. Onko ajatus käytetyn kirjan sormeilemisesta sinulle epämiellyttävä? Vietkö koskaan omia kirjojasi antikvariaattiin. Onko antikvariaattikirjan antaminen lahjaksi loukkaus?
  Ei, ovathan kirjastonkin kirjat 'käytettyjä'. Kirjoista, kuten en edes huonoista dvdistäkään, en malta luopua, joten en vie. Itse en pitäisi sitä loukkauksena, mutta ehkä sitä jotenkin hiukan ajattelee liian halpana lahjana ja veisi jotain muuta. TOKI riippuu onko kyseessä lahja 50v-juhliin, vaiko lahja muuten vain vierailulle mennessä - toiseen sopii, toiseen ei.

 5. Mitä kirjoja sinulla on juuri nyt kesken? Luetko niitä junassa, sängyssä, sohvalla vai kahvilassa?
  Kotiin jäi keskeneräiseksi melkein lopussa oleva Barry Trotter-parodiakirja. Tänne työmatkalle otin enemmän luettavaa tarjoavan Portti-lehden + muita vastaavia lukujonon edustajia. Koneessa ja kentällä istuessa niitä tulee luettua. Kotona aina joskus sohvalla.